Enkle eltefrie Speltbrød

Enkle hjemmelagde speltbrød som smaker utrolig godt!. 🙂 Ingen elting, kun en slikkepott som du rører sammen alt med. Enklere blir det vel ikke 😉 Og såå utrolig gode, her må man snike til seg en brødskive mens brødet ennå er varmt. Nydelig sprø skorpe på nystekt brød er jo bare himmelskt godt. 🙂

Jeg ville tømme bakeskuffen min etter jul og da hadde jeg 2 poser med speltmel som var fine å bruke opp, samt litt frø, havregryn og kjerner. Av gjær hadde jeg bare pizza-tørrgjær men du visste vel at du kan bruke all slags gjær? Eller surdeigstarter hvis du har det tilgjengelig.

Jeg har for vane å slumpe litt når jeg lager ting men har skrevet opp hva jeg brukte her. 😉 Viktig å la deigen heve et lunt sted. Jeg setter alltid bakebollen min på badet. Ha ha, høres vel rart ut men det er det varmeste rommet nå på vinteren. Her kommer oppskiften:

  • 650 gram siktet speltmel
  • 250 gram sammalt speltmel
  • 80 gram solsikkekjerner
  • 60 gram sesamfrø
  • 60 gram chiafrø
  • 100 gram havregryn
  • 1 ss himalayasalt
  • 1 pakke gjær
  • ca 1 liter lunket vann
  • rapsolje til pensling av brødformer

Bland alt det tørre i en bakebolle og tilsett lunket vann. Rør sammen med en slikkepott og sett på en lun plass med håndkle over ca 30 kjappe minutter. Deigen skal være løs.

Smør 2 brødformer med rapsolje og hell røren i formene. Dryss over solsikkefrø. Hev ca 45 min.

Sett stekeovnen på 225 grader og stek brødene på nest nederste rille ca 40 min.

Når de er ferdig stekte ta de ut og stek de 10 min opp ned på en rist, da får du sprø skorpe overalt på brødet. Avkjøl på rist.

Del brødene i to og frys de ned når de er avkjølte. Så har du noe å glede deg til når det første er spist opp. 🙂 Kos deg!

-Reklame-