Sjokoladedaddel

Her kommer det et sukkerfritt alternativ, til de som vil ha noe sjokoladegodt og søtt, men som ikke kan spise sukker. Sjokoladedaddel med peanøtter. 🙂 Søtt og godt. Smaker nesten som Snickers, for de som er glad i det. 🙂

Og litt sunnere godteri for oss som kan spise sukker. 😉

Jeg har brukt daddel uten stein. Bruk gjerne med stein men fjern da steinen først. Så har jeg brukt peanøttsmør fra Plantego’. Det er sukkerfritt og kjøpes bla på kiwi. Og tilslutt sukkerfri smeltet sjokolade og hakkede peanøtter på toppen. Enkelt og veldig godt. 🙂

Putt de i et tett glass i kjøleskapet, der holder de seg godt. ta deg en daddel når søtbehovet melder seg. 🙂 Fin gave å gi bort. 🙂 Får du smeltet sjokolade til over slik jeg gjorde så hell resten på et bakepapir og strø over feks peanøtter eller kokos. Sett kaldt og brekk opp. Nydelig til kaffen. 😉

Dette trenger du til 20 stk:

  • 20 dadler, fjern stein om du har de med stein.
  • peanøttsmør, sukkerfritt
  • 150- 200 gram sukkerfri sjokolade (samme hvem type)
  • en neve peanøtter
  • litt himalaysalt til å drysse på toppen av sjokoladen (kan sløyfes)

Fjerne stein fra daddelen hvis du har kjøpt de med stein. Lag et snitt på langs av daddelen og fyll daddelen med en liten t-skje med peanøttsmør. Sett kaldt. Hakk peanøttene til små biter.

Så smelter du sjokoladen i et vannbad og når sjokoladen er myk og smeltet dypper du dadlene godt i sjokoladen. Strø over hakkede peanøtter og evt litt himalaysalt. Når alle er dyppet i sjokolade sett kaldt og legg i et tett glass med lokk.

Da er det bare å nyte deilige peanøtt dadler, eller nesten snickers som noen sa da de smakte de. 🙂 Kos deg med litt sunnere godteri.:)

-Reklame-