Julekrydderkake

Er du litt som meg, som ikke er særlig glad i de tørre, vanlige julekakene? Lag en saftig og deilig julekrydderkake da vel med deilig ostekrem på toppen. 🙂 Det er såå godt!. 🙂 Og denne er super enkel å lage. OG DET LUKTER SKIKKELIG JUL I HUSET NÅR DEN STEKER I OVNEN. 😉 Pynt den så “julete” du vil, bruk feks rød og grønn konditorefarge i ostekremen.’ Ellers så er den like fin med bare hvit ostekrem også.

Denne kan lages uten ostekrem også. Dryss feks bare melis over kakestykkene. Klipp ut en stjerne og legg den på kaken og dryss melis over. Kjempefint! Men liker du ostekrem så lag den MED ostekrem. Det er så utrolig godt til den krydrete gode smaken kaken har.

Denne kan selvsagt fryses, lag den nå og ta opp enkelte stykker til jul. Eller så holder den seg 1 uke i kjøleskapet.

Dette trenger du til en kake, 24 kakestykker.

Til ostekremen:

  • 180 gram mykt smør
  • 140 gram sukker
  • 100 gram brunt sukker
  • 2 egg
  • 230 gram hvetemel/speltmel
  • 3 1/2 dl kulturmelk
  • 1 1/2 ss malt kanel
  • 1 ts malt ingefær
  • 1 ts malt kardemomme
  • 1 1/2 ts natron
  • 1/2 ts salt

Kremost:

  • 120 gram mykt meierismør
  • 200 gram melis
  • 125 gram kremost naturell
  • 2 ts malt kanel

Sett ovnen på 175 grader.

Bland alt sukkeret med smøret og pisk ca 5 min med en miksmaster til det er kremet. Tilsett et egg om gangen, pisk det og tilsett et egg til.

Tilsett kulturmelken, pisk godt og tilslutt mel og alt krydder og natron. Rør/pisk godt ut alt av evt klumper.

Bruk en bakeform som er ca 33×23 cm, og dekk den med bakepapir før du heller røren i. Stekes nest nederst rille ved 175 gr ca 25 min. Avkjøl på rist.

Mens kaken avkjøler seg pisker du sammen smør og melis, så tilsetter du kanel og kremost. Pisk til det er kremet. Skjær kaken i kakestykker når kaken er avkjølt og pynt slik du ønsker på stykkene. Settes i kjøleskapet eller frys de og ta opp når du ønsker. Perfekt til Jul! 🙂

Da er det bare å kose seg med kjempedeilig Julekrydderkake.

-Reklame-