Denne suppen ble til på en kald novemberdag og den varmet godt. 🙂 Suppen er veldig enkel å lage så sett av 10-15 minutter og den er klar. 🙂
Her er det massevis av antioksidanter og vitaminer-noe som vi alle trenger nå i mørketiden. Og at den smaker helt fantastisk gjør vel heller ikke noe? 😉 Suppe er god og enkel middag som varmer, lag gjerne noen deilige runsdstykker til eller spis den bare som den er. Den metter godt.
Dette trenger du til 4 pers:
- 1 liten søtpotet
- 350-400 gram kylling lårfilet
- 2 sjalottløk
- 2 gulrøtter
- 1 kinesisk hvitløk
- 1 rød chili
- 2 ss tomatpure
- 2 hønsebuljongterninger
- 8 dl vann
- 2 vårløk til topping ved servering
- tørket dill/oregano/salt/pepper
Begynn med å skjære lårfileten i passende små biter og krydre den med feks oregano, tørket dill, salt og pepper. Finhakk chili, hvitløk og sjalottløk. Skjær gulrot og søtpotet i små firkanter.
Ha litt olje i en gryte og stek sjalottløken på medium høy varme i et par minutter, tilsett chili, hvitløk, gulrot og søtpotet og la det surre 1 minutt til.
Så tilsetter du tomatpure og rører det godt rundt i gryten i ca 1 minutt mens det putrer, tilsett vann og buljong, kok opp og la dette småkoke under lokk ca 12 minutter.
Tilsett kyllingen med med krydder på i gryten og la den trekke i ca 5 min før du serverer. Smak til gryten om det trengs noe mer krydder. Klipp opp vårløk tilslutt og dryss i gryten ved servering.
Da håper jeg det smaker! 🙂 Kos deg med en nydelig sunn og god suppe. 🙂