Ja du leste riktig. 😉 Jeg har funnet ut at å steke pinnekjøttet i en stekepose med mørkt øl gir en himmelsk god smak og er såå utrolig godt! Det mørke ølet gir pinnekjøttet så rund og fin smak og kraften blir supergod. OG du slipper klinete gryter og oppvask. Her er det bare å kaste stekeposen etterpå, null søl og klin. 😉
Jeg vanner ut pinnekjøttet et døgn og da er det bare å legge det i en stekepose og helle over mørkt øl og lukke posen. Har du veldig mye pinnekjøtt så fordel det i 2 poser.
Jeg stekte det i litt over 4 timer ved 140 grader. Den siste timen skrudde jeg på varmluft og økte til 160 gr. Det er egentlig ikke nødvendig…du kan bare la det stå med lav varme over flere timer.
Pinnekjøtt er jo en klassiker til julemiddagen. Men veldig mange bruker det også på nyttårsaften eller i løpet av vinteren. Jeg lager en enkel kålrotstappe til og har noen grove vossakorv som tilbehør. Utrolig godt!
Dette trenger du for å lage pinnekjøtt til 4 pers:
- ca 1 kg pinnekjøtt
- 1 vossakorv pølse
- 1 stor kålrot, et par gulrøtter og 2 poteter til kålrotstappen. (salt/pepper og evt en fløteskvett)
- 500 gram poteter
- 1 stor stekepose
- 1/2 – 1 liter mørkt øl
Pinnekjøttet må legges i vann døgnet i forveien slik at det blir vannet ut.
Legg pinnekjøttet i stekeposen og hell over mørkt øl. Jeg har brukt 1 liter mørkt øl, jo mer øl jo mer deilig kraft. 🙂 Sett stekeposen i en ildfast form og løft opp det ene hjørnet og klipp av tuppen slik at det blir et lite hull. Knyt posen sammen med plastbåndet som følger med. Da er det klart til å settes i ovnen til steking.
Formen med pinnekjøttet settes i ovnen på 140 grader. Beregne ca 4 – 41/2 time. Setter du feks ovnen på 180 grader så er det nok ferdig på under 3 timer.
Mens pinnekjøttet steker kutter du kålrot, 2 poteter og 2 gulrøtter i biter og koker det mørt. Hell av vannet og mos det godt. Stt den til side så lenge. Sjyen fra pinnekjøttet helles oppi og blandes med kålrotmosen når pinnekjøttet er ferdig. ikke salte og peppre før sjyen er tilsatt, da den er salt. Sett poteter til koking 30 min før pinnekjøttet er ferdig, stek eller dampe pølsene.
Da er det bare å kose seg og nyte dette deilige pinnekjøttet, slik vi gjorde rett før jul.
Bon Apetite! 🙂