Frisk ostekake

Ostekake som lages på under en halvtime er verdt å lage til feks helgekos eller en bursdag. Her har jeg laget en variant som er utrolig frisk og god på smake med sitron og pasjonsfrukt. Nydelige smaker. 🙂

Her trengs ingen steking, kun pisking av krem og knusing av kjeks. 😉 Bruk gjerne den kjeksen du liker, jeg brukte den vanlige digestive kjeksen. Begynn med å koke vann og bland ut gele pulveret så blir det avkjølt til du skal bruke det.

Tåler du ikke gluten så kjøp glutenfri kjeks. Her finnes det bare muligheter. 😉 Tåler du ikke laktose så bruk laktosefri ost, rømme og fløte. 🙂

Sett igang og lag en superfrisk kake for å glede noe du er glad i. <3

Dette trenger du til en kake: (Her har melisen blitt glemt på bildet men står i oppskriften)

  • 350 gram digestive kjeks
  • 120 gram meierismør
  • 1 pakke sitrongele (bruk halvparten av vannmengden som står på pakken)
  • 1 boks lettrømme
  • 1 beger philadelfiaost
  • 250 gram melis
  • 2 ts vaniljesukker
  • 3 dl kremfløte
  • 1 -2 pasjonsfrukt til pynt

Kok opp halvparten av vannmengden til geleen og sett geleen til avkjøling. Legg kjeksen i en pose og knus den godt med feks en kjevle eller bare nevene dine. Smelt smøret og bland det godt med kjeksen. Press det godt i en form og sett kaldt.

Så pisker du rømme, ost, vaniljesukker og melis sammen. Pisk kremfløten stiv i en egen bolle og tilslutt blander du osteblandingen i kremen.

Tilsett den avkjølte sitrongeleen i kremblandingen og hell dette over kjeksbunnen. Sett kaldt et par timer.

Når fromasjen har stivnet deler du pasjonsfrukt og pynter på toppen.

Da er det bar eå kose seg, kaken holder seg godt i flere dager i kjøleskapet. KOS DEG 🙂

-Reklame-