Kylling thai suppe på 1-2-3

Denne kyllingsuppen med smaker fra Thailand er såå enkel å lage, det tar kun 10 minutter. Supert ikke sant? 🙂 Så dette har du faktisk tid til. 😉

Her er det curry paste’n sammen med kokosmelken som gir den asiatiske deilige smaken med litt sting og topper du med koriander rett før servering vil du kjenne igjen smakene fra Thailand. Liker du ikke koriander så bruk gjerne bladpersille. Det er jo elegant med litt grønt på før servering og vi spiser jo også med “øynene”. 😉

Kutt opp grønnsakene på forhånd så går alt veldig kjapt.

Dette trenger du til 3 pers:

  • 400 gram kylling
  • 1 liten rød paprika eller 1/2 stor en
  • 2 gulrøtter
  • 1 kinesisk hvitløk
  • 1 ss fersk ingefær
  • 2 ss red curry paste (gjerne 3 ss hvis du vil ha mer smak)
  • 400 gram kokosmelk
  • 2 1/2 dl vann
  • 1 kyllingbuljongterning
  • 2 ss soyasuas
  • en neve koriander til topping

Kutt grønnsakene i passende biter, ingefær og hvitløk finhakkes. Skjær kyllingfiltene i strimler/biter og brun de i pannen med litt salt og pepper. Sett til side.

Så freser du alle grønnsakene i en gryte med litt olje i et par minutter, tilsett curry paste, vann, buljongterning, soyasaus og kokosmelk. Rør rundt og kok opp.

Når suppen har kokt ca 5 minutter tilsetter du kyllingbitene, smak til og topp med koriander.

Da er det bare å nyte en deilig asiatisk suppe! Kos deg! 🙂

-Reklame-