Greske lammeskiver med feta & oliven

Nå som september er her så er det 1 ting jeg alltid gleder meg til i butikken : Årets lammekjøtt!! 🙂

Lam er så urolig godt og du kan variere så utrolig mye. Glem vanlig fårikål hvis det er kun det du lager av lam på høsten.. Lag lam med greske smaker og drøm deg tilbake til greske øyer, det varme og nydelige middelhavet og zorba rytmer. 😉 Du kommer ikke til å angre. 🙂

Denne retten er enkel og lager seg selv i ovnen. Jeg har brukt lammelår i skiver men her kan du bruke det lammekjøttet du har. Kjøp noen gode, gjerne marinerte, oliven. (Jeg kjøpte mine marinerte på Gigaboks.) Også må du ha fetaost selvfølgelig. Her kan du variere’ med tilbehøret, både fløtegratinerte poteter, ris, kokte poteter og potetmos er digg til dette. Velg det du liker mest. Eller bare lag en god gresk salat til. 🙂 NAM!

Dette trenger du til 4 pers:

  • ca 1 kg lammelår i skiver
  • 1 dl hvetemel
  • 1 kinesisk hvitløk
  • 2 bokser hakkede tomater
  • ca 15-20 oliven (gjerne marinerte)
  • 1 pakke med fetaost
  • 3 grådige t skjeer med tørket oregano
  • salt/pepper
  • olivenolje til steking
  • evt poteter/ris /salat som tilbehør

Start med å salte og pepre lammeskivene og vend de godt i hvetemel. Grovhakk hvitløken.

Ha olje i en panne og brune lammeskivene på begge sider. På slutten tilsetter du hvitløken slik at den får steke i 30 sekunder.

Finn en ildfast form og legg alt fra stekepannen i bunnen av formen. Tilsett boksene med tomater over. Strø over oregano, oliven og fetaost.

Formen settes i ovnen v 220 gr i ca 40 min. Mens den blir ferdig i ovnen lager du tilbehøret du har valgt.

Når steketiden er ferdig er det godt å strø feks fersk oregano over eller andre urter du har tilgjengelig. Da er det bare å nyte og kose seg! 🙂 Håper det smaker.

-Reklame-