1-2-3 pasta vegetar med sopp og rød pesto

1-2-3 pasta vegetar med sopp og rød pesto

Oppskrift fra Wibeke Brennum
Servings

4

servings
Prep time

10

minutter
Cooking time

8

minutter

En deilig pastarett som bare tar 10 minutter å lage er vel innafor i tidsklemma? 🙂 Her lager du alt i en gryte, enkelt og lettvint og en super rett å lage når du vil ha en kjøttfri middag. Smakene her er helt fantastiske, utrolig godt!! Er det noen i familien som ikke liker sopp så prøv å erstatte med paprika, sukkererter, squash eller aubergine.
Men som dere vet så inneholder sopp mye Kalium, b-vitaminer, niacin og fiber. kalorifattig og god. 🙂
Denne pastaretten kan selvfølgelig lages med kjøtt, prøv med feks chorizo pølse – utrolig godt det også.
Dette trenger du til 4 pers:

Ingredienser

  • 2 store sjalottløk
    3 fedd hvitløk
    4 store champinjonger

  • 1 glass rød pesto
    1 liten boks med tomatpure’ eller 3 ss
    8 dl vann
    1 kyllingbuljongterning
    400 gram tagliatelle
    1 dl gryr eller kremfløte
    evt fersk oregano eller urter
    Parmesan til servering

Slik gjør du

  • Finhakk løk og hvitløk og del sjampinjongen i mindre passende biter
  • Varm opp litt olje i en gryte og stek løk, hvitløk og sopp på medium varme i ca 2 min.
  • Så tilsetter du pesto, tomatpure’ og buljongvann, rør godt.
  • Tilsett ukokt pasta i gryten og sett på lokk, kok i ca 3 minutter
  • Ta av lokket, rør rundt og tilsett 1 dl gryr eller kremfløte, la alt koke 5 minutter til uten lokk. Vend av og til.
  • Pynt med fersk oregano eller urter og dryss over parmesan v servering. NYT!! 🙂

Notat

  • Et lite tips tilslutt, sett pastarestene kaldt når det er avkjølt og varme det dagen etter i en ildfast ovn inne i ovnen med litt ost over. Utrolig godt!!

-Reklame-