Disse superenkle rundstykkene er utrolig gode til frokost, til en god suppe eller til lunch. Det tar 2 minutter å lage røren og her trengs ingen heving eller elting. Enkelt og lettvint.:)
Det er gresk youghurt i røren og det gjør smaken så utrolig god. Smell sammen denne røren på en lørdags morgen og etter 15-16 minutter har du rykende ferske rundstykker til helgefrokosten. 🙂 Eller til helgeturen. De er best ferske så klarer du ikke å spise opp alt med en gang så frys de.
Havremelet her gjør deg mett lenge og gir deg ditt daglige behov av fiber samtidig som det sikrer stabilt blodsukker og reduserer hjerte og karsykdommer.
Dette trenger du til ca 16 stk:
- 2.5 dl gresk yoghurt
- 2 dl havremel
- 2 dl hvetemel
- 2 ts bakepulver
- 3 ss olivenolje
- 1 1/2 ss honning
- 1 dl solsikkekjerner
- 1/2 ts salt
- 1 dl vann
- 1 egg rtil pensling
Ha alle ingrediensene i en bolle og bland godt, deigen skal være litt seig.
Sett ovnen på 225 gr og kle et stekebrett med bakepapir. Forme deigen med to skjeer til små boller. Pensle med egg og strø over feks sesamfrø, solsikkefrø eller de frøene du har og liker.
Stekes midt i ovnen ca 15 minutter.
Da er det bare å nyte deilig varme og nystekte sunne rundstykker. 🙂