Souvlaki

Ahh, gresk souvlaki, jeg elsker det. <3 Dette er også en av mine favoritt retter når jeg er på de greske øyer, det er så utrolig godt med nygrillet Souvlaki som jeg presser litt fersk sitron over før jeg nyter. 🙂 Her har jeg laget grillspydet servert med en enkel gresk salat og ovnsstekte salte poteter.

Jeg har brukt nakkekoteletter i denne souvlaki’n, billig og bra men her kan du også bruke kylling eller lam. Det er viktig at kjøttet får ligge litt i marinaden, gjerne natten over. Kjøttet mitt lå 2 timer før jeg grillet det. Har du bare en halvtime så funker det også. 😉 Jeg brukte tørket oregano i marinaden, bruk gjerne fersk hvis du har det. Det essensielle her er saften fra 1 sitron i marinaden, den gjør mye med smaken på kjøttet.

Dette er skikkelig sommermat, så nyt maten ute i solen og drøm deg tilbake til greske øyer og det herlige middelhavet. 🙂 OG RIKTIG GOD SOMMER TIL DEG! 🙂

Dette trenger du til 4 pers:

  • 3 store nakkekoteletter ( ca 850 g)
  • 1 1/2 sitron, en sitron til marinaden og en halv en til å presse over når det er ferdig
  • 2-3 store hvitløksfedd
  • ca 1 – 1 1/2 dl god olivenolje
  • 3 ss tørket eller fersk oregano
  • 2 ts tørket dill
  • salt/pepper
  • grillspyd

Start med å renskjære kjøttet fra beinet i passende firkanter. Finhakk hvitløk. Legg kjøttet i en bolle og hell over olje, saften fra 1 sitron, hvitløk og krydder. La stå og marinere på benken så lenge du har tid til.

Bruker du grillspyd i tre så legg de i bløt i vann i ca 10 min før du skal begynne å grille. Tre kjøttet på spyd og legg det på grillen på medium varme. Snu kjøttet ofte slik at det blir grillet likt på alle sider.

Mine spyd ble grillet ca 15 minutter, jeg snudde de ofte. 🙂 Jeg krydret litt ekstra med ørlite salt når de ble lagt på grillen.

Da er det bare å nyte deilig Souvlaki med det tilbehøret du ønsker. 🙂 Husk å presse litt sitronsaft over kjøttet når du skal nyte det. 🙂 Nyt sommeren!! 🙂

-Reklame-