Pastasalat med bacon og soltørkede tomater

På sommeren elsker jeg å lage pastasalat til middag, smakfull og enkel sommermat. 🙂 Her kan man ha et godt brød til eller hvitløksbrød, eller bare spise den som den er. Kok feks pasta dagen før og sett kaldt så går alt veldig fort å røre sammen. Pastasalat er super mat å ha med på tur, hell salaten i feks syltetøyglass med skrulokk, ta med gaffel og lunchen er i boks. 🙂

Bruk glutenfri pasta hvis det er det du tåler og bruk gjerne det du har i kjøleskapet av grønnsaker. Jeg synes det er veldig godt med brokkoli og pinjekjerner, det gir litt tyggemotstand og crunch. Husk å bruke stilkene til brokkolien, de er supergode i salaten. Skjær de i små biter.

Baconet steker jeg sprøtt og gir masse god smak i salaten. Du kan også bruke chorizo pølse som du steker hvis du har det tilgjengelig.

Dette trenger du til 4 pers:

  • 250 gram pasta
  • 1/2 brokkoli, bruk også stilkene
  • 1/2 rødløk
  • 200 gram bacon
  • 1 vårløk
  • 1/2 rød paprika
  • 1 kinesisk hvitløk
  • en god neve med soltørkede tomater (ikke de som ligger i olje)
  • 1 liten boks med fetaost
  • litt pinjekjerner som topping
  • evt litt basilikum som pynt (kan sløyfes)
  • 3 dl creme fresh
  • 4 grådige ss med majones

Start med å koke pasta etter anvisning på pakken. Avkjøl etter koking. Hakk opp alle grønnsaker og soltørkede tomater i passende biter, hvitløken finhakkes. Stek bacon i passende biter, legg på papir etter steking slik at det renner av seg fett.

Så blander du creme fresh, majones og hvitløken i en bolle, krydre gjerne med litt salt og nykvernet pepper.

Så blander du den kokte pastaen og resten av ingrediensene i creme fresh blandingen, hell av oljen fra fetaosten før du tilsetter den og dryss over pinjekjerner på toppen.

Da er det bare å pynte med basilikum hvis du har det og nyte en deilig pastasalat. 🙂

-Reklame-