Gresk salat har vært min favoritt salat i mange år og jeg spiser alltid ALTFOR MYE av det hver gang jeg er på en gresk øy. 😉 Det er bare så innmari godt! Jeg bestiller også tzatsiki til som er supersterk med haugevis med hvitløksfedd i. 🙂 Det nytes og de smakene elsker jeg.
Jeg lærte på en reise på den greske øyen Korfu at når man skal spise gresk salat som grekerne gjør så må du ringle godt over med olivenolje først også litt salt over der igjen. Slik elsker grekerne å spise salaten sin. Og gjett om jeg fikk dilla, alt i salaten smakte så mye bedre når jeg gjorde slik de sa. 😉 Og det har jeg heller aldri sluttet med. 🙂
Denne salaten har jeg laget med fersk oregano, en av mine favoritt urter. Spis salaten bare slik den er eller ha den som et tilbehør til middagen din. Supergodt til grillspyd, da gjerne Souvlaki grillspyd, som også er greskt.
Gresk salat er super sommermat, bli hekta du også 🙂
Dette brukte jeg :
- 6-8 små tomater
- 1/2 slangeagurk
- 1/2 paprika
- 1/2 liten rødløk
- 1/2 pakke med fetaost
- 6-8 oliven
- en neve med fersk oregano
- 1 ts tørket oregano
Skrell agurken og del den på langs. Skjær ut kjøttet i midten og del i grove biter. Del paprika i biter og skjær tynne skiver av rødløken. Tomatene skjæres i passende skiver og oregano hakkes.
Bland alt sammen i en bolle, tilsett oliven og smuldre fetaost på toppen samtidig som du stør over fersk og tørket oregano.
Da er det bare å nyte med litt olivenolje og salt over på toppen. KOS DEG! 🙂