Nå på sommeren så er det utrolig godt med en enkel og velsmakende forrett/lunch / sommer rett som tar 5 min å lage men som smaker helt himmelskt! 🙂 Her krevers det kun å åpne pakningene til ruccola, ost og skinke og dele tomater i biter. Enkelt ikke sant? 😉
Dette fikk jeg servert nylig på en utrolig herlig tur i en liten landsby i Kroatia i varmen. Restauranten lå rett ved sjøen og jeg bestilte et glass iskald hvitvin til. Utrolig godt og så utrolig sjarmerende! Jeg elsker enkel retter med gode smaker. Her serverte de med deilig brød til som jeg tok olivenolje på, gjør gjerne det så metter det mer og det blir mer som en lunch.
Det er også godt med litt jordbær på dette fatet eller pinjekjerner. Jeg brukte valnøtter, kun fordi jeg elsker det!! 😉 Dette kan også droppes og heller erstattes med deilige oliven. Det fikk vi i Kroatia. Helt nydelig var det!!! Putt også på noen blåbær, det er kjempegodt i til skinken og osten.
Oljen som jeg ringler over tilslutt ble også innkjøpt i denne nydelige lille landsbyen. Oljen er en chiliolje og passer utrolig godt til smakene her. Og nettopp denne oljen jeg brukte var kåret til verdens beste olivenolje 4 år på rad!!! Imponerende og jeg skjønner hvorfor, det er den beste oljen jeg har smakt noensinne! 🙂
Dette trenger du til ca 3 stk :
- Ca 180 gram serranoskinke
- 150 g / en bit med vellagret parmesan ost (min ost var lagret i 12 mnd)
- 6-8 små modne tomater
- 1/2 pakke ruccola
- en neve valnøtter eller Oliven
- en god chiliolje til å ringle over
Start med å fylle et fat med ruccola og riv serranoskinken i passende biter og legg over ruccolaen.
Del tomatene i passende biter og spre rundt på fatet.
Så tar du feks en ostehøvel og høvler av tynne skiver av parmesanosten og legger rundt på fatet. Bruk ca halve osten.
Så legger du på evt valnøtter eller oliven rundt omkring og tilslutt ringler du over en god chiliolje.
Da er det bare å nyte, evt med et deilig nybakt brød til. Kos deg masse!! 🙂