Noen ganger må jeg bare ha fiskesuppe…det er så utrolig godt. Og hver gang jeg lager en enkel fiskesuppe blir den annerledes enn forrige gang. 😉 Ha ha. 🙂 Jeg sjonglerer veldig med hva jeg har tilgjengelig av grønnsaker i kjøleskapet og om jeg har egenlaget fiskekraft eller bare bruker fiskebuljongterninger. Med fløte, uten fløte, med creme fresh og uten. Noen ganger med hvitvin også men denne gangen ble det med creme fresh.
Et tips hvis du ønsker en skikkelig god kraft til fiskesuppe: Ta vare på rekeskall når du spiser reker. Kok de opp med vann og masse løk, hvitløk, ingefær, sellerirot og gulrot. La den koke over 1 time. Så siler du av og fryser kraften i små beger. Vips så har du kjempegod kraft til fiskesuppe. 🙂
Over til denne enkle fiskesuppen, her har jeg brukt laks men bruke den fisken du er mest glad i. Det samme gjelder med grønnsaker. 🙂 Jeg brukte min egen hjemmelagde kraft i denne suppen derfor er den så gul på fargen. Men har du ikke det så bruk buljongterning som jeg har skrevet opp i oppskriften. Kutt opp alt på forhånd og suppen tar kun 15 min å tilberede, og det har du vel tid til? 😉 Suppen er kjempegod med hvitløksbrød til. 🙂
Dette trenger du til 4 personer:
- 5-600 gram fisk
- 1 stor sjalottlø1 kinesisk hvitløk
- 1 bit fersk ingefær
- 1/2 chili
- 2 gulrøtter
- 1/2 sellerirot
- 1 vårløk
- l1/2 sitron (saften)
- 3 dl creme fresh
- 1,5 l fiskekraft (evt vann og 2 fiskebuljongterninger)
- salt/pepper, tørket dill
Start med å kutte grønnsakene i passende små biter, finhakk chili, ingefær, sjalottløk og hvitløk. Skjær laksen/fisken i passende terninger.
Fres alle grønnsaker, unntatt vårløken, i en gryte med smør eller olje et par minutter. Så tilsetter du kraften og koker opp i ca 8 minutter til grønnsakene er ferdig kokt.
Ta litt av kraften i en bolle og rør ut creme fresh før du tilsetter den i gryten. Gi den et oppkok. Krydre fisken og tilsett den og vårløken tilslutt. Fsiken skal kun trekkes et par minutter og ikke koke. Smak til med evt mer krydder. Skvis over litt saft fra sitronen. Har du ferske urter så pynt med det eller har du reker/kreps/blåskjell er dette kjempegodt å tilsette tilslutt rett før servering.
Så er det bare å nyte og kose seg. Super sommermat! Kos deg. 🙂