Ostekake er så utrolig friskt og godt og her har jeg laget en variant som er helt sukkerfri slik at alle i familien min kan spise den. 🙂 Dette er en fin kake å lage til 17 mai, pynt da gjerne med masse ferske jordbær, bringebær og blåbær oppå gelelokket. 😉 En lettvint kake å lage som smaker såå friskt og godt! Det er fromasj i midten og ikke vanskelig å lage. 😉
Jeg har brukt sukkerfri kjeks som bunn og den kjøpte jeg på normal. Helsekost har også noen varianter. Jeg brukte sukkerfri gelepulver som kiwi og meny selger og som søtning brukte jeg sukrinmelis.
Ingen steking kun pisking, genialt og lettvint. 🙂 Lag gjerne kaken dagen før så smakene får satt seg skikkelig.
Dette trenger du:
Bunnen:
- 2 pakker sukkerfri kjeks ( 250 gram tilsammen)
- 80 gram smeltet smør
Fyllet:
- 200 gram kremost
- 3 dl kremfløte/eller gryr
- 2 dl rømme
- 2 ss sukrinmelis
- 2 pakker med sukkerfri bringebærgele
- 3 dl vann til gelepulveret til fromasjen
- evt bær til pynting
Putt kjeksen i en pose og knus den i små biter. Smelt smøret og bland det sammen i en bolle før du presser det i en smurt kakeform. Sett i kjøleskapet så lenge.
Lag gele av den ene pakken. Kok opp kun 3 dl vann og bland i pulveret. Avkjøl. Pisk kremost, rømme og sukrinmelis i en bolle. Pisk kremfløte i en annen bolle. Når gele’en er romtemperert så blander du den i en tynn stråle i osteblandingen mens du pisker. Etterpå tilsetter du den piskede kremfløten og pisker lett sammen.
Så heller du det over kaken og setter kaken kaldt igjen.
Tilslutt lager du gele av den andre pakken, bruk den mengden med vann som står på pakken og avkjøl. Når gele’en er romtemperert så heller du den forsiktig over kaken. Putt gjerne noen bær i gelen hvis du vil. Sett Kald. Etter 1 time er kaken ferdig stivnet og klar. 🙂
Nyt og kos deg med en deilig frisk sukkerfri ostekake!. 🙂 Og GOD 17 MAI! 🙂