Moscow mule er en god gammel traver. 🙂 Drinken ble faktisk oppfunnet i 1941 av en sprit og matdistributør fra USA. Dette har blitt en favoritt cocktail i USA og navnet betyr oversatt Moskva muldyr. 🙂 🙂 Her er det ingefærøl og fersk ingefær som dominerer smaken i drinken. Et tips er at her trengs det masse isbiter. Det er viktig! Jeg fyller halve kruset med is. 🙂
Denne drinken kan du også lage virgin, altså UTEN alkohol, bytt ut vodkaen med litt eplejuice eller sodavann.
Ingefæren kan du rive på et rivjern, kutte i ringer, småbiter eller i staver. Jeg liker best staver. 🙂 Dette er en smaksak. Kobberkrus er et must da denne drinken holder seg iskald lenge. Denne drinken er kjempegod alle årstider og nå i påsken så passer den perfekt i solveggen med sin iskalde leskende og friske smak.
Dette trenger du:
Til 2 drinker:
- 4 – 6 cl vodka pr drink (bruk en nøytral vodka uten smak)
- 1/2 liter ingefærøl, jeg liker best fever -tree sin.
- 1 god bit fersk ingefær
- 1 lime
- masse isbiter
Hakk ingefæren i små biter, staver eller riv den. Ca 1 grådig ts pr drink. (jeg elsker fersk ingefær så jeg bruker dobbelt. 😉 )
Dekk ca halve kruset med isbiter. Tilsett fersk ingefær, vodka og ingefærøl. Del en lime i 2 og skvis en halv lime i hvert krus. Rør rundt og nyyyyt!!