Dette er en deilig og frisk kake med smak av sitron og vanilje…nydelig kake til alle anledninger.
Her er det fersk sitron som er brukt både skallet i kakerøren og saften i kremtoppingen. Og kremost blandet med sitron blir jo såå god smak. 😉 Siden det er kefir i røren så blir kaken utrolig saftig. 🙂
Ypperlig kake å bake til helgekosen, til bursdag, dugnad osv. Jeg pyntet med friske blåbær og bringebær, her kan man være kreativ og pynte med det man liker.
Dette trenger du:
Til topping:
- 3 egg
- skallet av 1 sitron
- 200 gram smør
- 200 gram sukker
- 1 1/2 ts vaniljesukker
- 2 ts bakepulver
- 1 ts natron
- 370 gram hvetemel
- 2 1/2 dl kefir
Topping/glasur:
- 150 gram kremost naturell
- 100 gram meierismør
- 270 gram melis
- saften av 1 sitron
- evt bær til toppen
Start med å sette ovnen på 170 grader. Pisk smøret mykt og luftig. Vask sitronen og riv alt det gule og tilsett i smøret. Tilsett eggene, et om gangen mens du pisker godt mellom hvert egg.
Bland alt det tørre i en bolle og tilsett dette vekselsvis med kefiren.
Kle en form med bakepapir (formen min var 25×35 cm) og tilsett røren. Stekes midt i ovnen ca 40 min. Husk at alle ovner steker ulikt så kanskje den er ferdig noen minutter før eller etter.
Mens kaken steker pisker du sammen mykt smør, kremost, melis og saft fra sitronen. Sett kaldt så lenge.
Når kaken er ferdig la den avkjøle seg i formen. Når den er avkjølt smører du over glasuren og evt pynter med bær på toppen.
Da er det bare å nyte en deilig kake med sitron og vanilje. 🙂 Kos deg!! 🙂