Ahh, så var det meg og pasta igjen da. 😉 Det er så utrolig godt og man kan varierer i det uendelige. Denne gangen ble det med kylling og mozarella, gode smaker! Retten tar kort tid å lage så har du 10-12 minutter så er middagen ferdig. Genialt med enkle men smakfulle middager i en travel hverdag. Og genialt med få ingredienser.
Her bugner det av masse antioksidanter fra tomatene og hvitløken og oreganoen. Visste du at oregano motvirker nedbryting av cellene i kroppen vår? Og er faktisk den urten med MEST antioksidanter! Kyllingen gir oss proteiner og er mager mat.
Tåler du ikke gluten så kjøp glutenfri pasta, matvarebutikkene har et bredt utvalg. Hurra for det. 🙂 Jeg har brukt fersk oregano som hever smaken skikkelig. Har du ikke det så bruk tørket. Pinjekjerner er godt å strø over som topping til slutt, dette kan selvfølgelig droppes.
Dette trenger du til 4 pers:
- 450 gr strimlet kylling
- 400 gr fusili pasta
- 1 1/2 kinesisk hvitløk
- 3 tomater
- 1 boks hakkede tomater
- en liten neve fersk oregano finhakket
- olivenolje til steking og 1-2 ss til pastavannet
- 1 ts sukker
- en god neve med pinjekjerner til topping (kan sløyfes)
- 125 gr fersk mozarella til topping
- salt/pepper
Start med å sette på pasta til koking. Hakk hvitløken, skjær tomater i biter og grovhakk oregano.
Ha litt olivenolje i en stekepanne på svak varme og tilsett hvitløken og la den godgjøre seg i 2 min. Den skal bare varmes i oljen og ikke stekes. Skru opp varmen og tilsett boksen med hakkede tomater, kyllingstrimlene og oregano og la det småputre i 3-4 min.
Tilsett de ferske tomatene i gryten og kok et par minutter til. Smak til med godt med salt og pepper og gjerne 1-2 ts sukker el honning for å runde smaken.
Når pastaen er ferdig kokt ta vare på ca 1 dl av kokevannet og tilsett i gryten. Tilsett den ferdig kokte pastaen og rør godt sammen. Topp med små biter av mozarella og et dryss av pinjekjerner.
Har du mer oregano igjen så strø gjerne litt over tilslutt. Nytes umiddelbart. 🙂 Er det rester igjen er de godt å gratinere i ovnen dagen etter med mer ost på toppen. 😉 NYT!