Å steke hel kylling gir så saftig og herlig resultat. Her lagde jeg ovnsstekte grønnsaker i form til og ovnsstekte hele poteter. Enkelt og veldig godt. 🙂

Jeg hadde masse grønnsaker jeg måtte bruke opp så her gikk alt i formen. Har du ikke grønnsaker så server feks med en god salat til og tzatziki. 🙂 Hel kylling er jo så mager og rimelig mat så dette bør vi unne oss oftere. Ikke la deg skremme av at den trenger ca 1 time i ovnen. Resultatet blir utrolig godt og du kan gjøre andre ting mens den steker. Dette er nydelig helgemiddag – eller gjør som meg lag den midt i uken. 🙂
Dette trenger du til 4 pers:


- 1 hel kylling ca 1.5 kg
- 650 gram poteter
- div grønnsaker til ovnsteking
- 4 ss smeltet smør til å pensle kyllingen med
- 1 ts hvitløkskrydder til kyllingen
- 3 ts kyllingkrydder til kyllingen
- 1 ts provancekrydder til kyllingen
- litt olivenolje til å ringle over potetene
- salt/pepper/provancekrydder til potetene (og evt litt sesamfrø)
- Start med å skylle kyllingen og tørke av den med litt kjøkkenpapir. Sett stekeovnen på 180 gr. Smelt smøret og pensle over kyllingen og krydre den etterpå. Legg den i en ildfast form og sett den i ovnen 1 time ca.

Mens kyllingen steker vasker du potetene og ringler over litt olivenolje, salt pepper og provancekrydder. (Og evt.sesamfrø) Sett potetene inn når det er 45 min igjen av steketiden av kyllingen.


Kutt de grønnsakene du vil bruke i grove biter og ringle over litt olje, salt og pepper. Settes inn når kyllingen har 30 min igjen i ovnen ca.


Når kyllingen har stått i ca en time tar du den ut. Det skal renne klar væske fra kjøttet når du stikker en kniv i kjøttet. Fint om du lar kyllingen hvile ca 10 min før servering.

Da er det bare å nyte en deilig kyllingmiddag. Kos deg !!! 🙂 🙂
