Laksepanne med spinat og grønnsaker

Laksepanne med spinat og grønnsaker

Laksepanne med spinat og grønnsaker

Oppskrift fra Wibeke BrennumMåltid: MiddagNivå: Lett
Servings

4

servings
Cooking time

15

minutter

En utrolig deilig middagsrett som du bare bruker 15 minutter på å lage. Her lages alt i samme pannen – lettvint og mindre oppvask. Jeg brukte gryr som er et melkefritt produkt, bruk gjerne matfløte hvis du tåler det.

Her er det mange deilige smaker som kommer frem, chili, hvitløk og dijonsennep er dominerende smaker som blandes med grønnsakene. Fersk spinat gjør at du får i det masse jern bla så dette er gode saker. 🙂 Sett av ca 15 minutter og middagen er ferdig. Det har du vel tid til? Kos deg og nyt denne laksepannen enten slik den er eller kok ris eller pasta til. Bon Apetite!

Ingredienser

  • 4 laksefileter

  • 1/2 fennikel

  • 1 liten pose med fersk spinat

  • 1 kinesisk hvitløk

  • 1/2 squash

  • 2 gulrot

  • 1 persillerot

  • 1/2 – 1 rød chili

  • 3 dl gryr (eller fløte)

  • 1 1/2 ss dijonsennep

  • 1 fiskebuljongterning

Slik gjør du

  • Start med å skjære laksen i passende biter og krydre med det krydderet du er glad i. (Fjern skinnet hvis du ikke bruker skinnfri) Jeg brukte tørket dill, sitronpepper og litt salt.
  • Skjær grønnsakene i passende biter, finhakk hvitløk og chili.
  • Stek laksen på høy varme med litt olje ca et minutt på hver side. Den skal ikke bli gjennomstekt. Sett til side så lenge.
  • Så steker du alle grønnsakene i samme pannen, la det freses i et par minutter før du tilsetter gryr, dijonsennep og en knust fiskebuljongterning. Rør og bland dette godt.
  • Så tilsetter du all spinaten og rører godt til den faller sammen. Da legger du laksen på toppen i gyten og setter på et lokk og lar dette stå og godgjøre seg en 5-6 minutter på lav varme.
  • Da er det bare å nyte en deilig laksepanne. Ønsker du så kok gjerne ris eller pasta til. Jeg liker den slik den er 😉

Notat

    -Reklame-