Pesto kylling

Kylling i Pesto er enkel og velsmakende helgemiddag. Her har jeg laget pestoen selv, veldig enkelt og hatt den i formen blandet med fløte og andre godsaker som kyllingen koser seg i. 🙂 Jeg har brukt kyllingfilet med skinn (Liveche heter det), men bruk gjerne ren kyllingfilet.(Da trenger du bare å brune den litt på begge sider før den skal i formen og stekes i ovnen) Jeg har også tømt grønnsaksskuffen min for rester, så her bruker du det du tåler og har tilgjengelig.

Her kan du variere og velge hva du ønsker å servere kyllingen med. Min datter nevnte at pasta hadde vært utrolig godt til denne retten. Det skal vi ha neste gang. Denne gangen ble det et deilig foccacia brød ved siden av. Utrolig godt det også.

Lag pestoen først så er du ferdig med det. Det er jo bare å putte alt i en blender og vips så er pestoen ferdig. 🙂 Her kommer oppskriften…..

Pestokylling til 4 pers:

Til Pesto:

  • 400 gram kyllingfilet med skinn
  • 4 store champinjonger
  • 1/2 rød paprika
  • 1/2 gul paprika
  • 1/2 squash
  • 1 kinesisk hvitløk
  • 1 buljongterning av høns/kylling
  • 1 dl vann
  • 125 gram parmesanost, revet
  • 2 dl kremfløte (eller bruk gryr)
  • salt/pepper

Til Pestoen:

  • 1 kinesisk hvitløk
  • 50 gram pinjekjerner
  • en neve fersk basilikum
  • 1 blokk med parmesan, revet
  • ca 1 dl olivenolje

Start med å rive parmesan ost til pestoen. Putt alle ingredienser i en blender og kjør til det blir en grov masse. (Tilsett evt litt mer olje…)

Skjær grønnsakene i biter og stek kyllingen med skinnsiden ned, i litt olje i en stekepanne. Når den er sprø snur du den og bruner den på andre siden 1-2 minutter. (salte og pepre litt)

Legg kyllingen i en ildfast form. Så steker du kjapt alle grønnsaker, tilsett pestoen, fløte, buljong rørt ut i 1 dl vann og rør rundt .

Tilslutt tilsetter du revet parmesan. Rør og hell alt over kyllingen i formen.

Sett formen inn i stekeovnen ved 210 grader og stek den ca 8-10 minutter. Server med det du ønsker og kos deg masse. 🙂

-Reklame-