Sjokolade fudge som er helt sukkerfri er helt nydelig som kos til kaffen eller bare for å ha noe godteri tilgjengelig når behovet melder seg. Her er det fritt frem å nyte for de som ikke tåler sukker pga sykdom eller vil holde seg unna raffinert sukker. Og gjettt hva denne inneholder mest av? Jo nemlig hvite bønner! 🙂 Dette smaker du selvsagt ikke og bønnene gir oss masse viktige næringsstoffer som kalsium, proteiner, folat, jern og antioksidanter. 😉
Jeg har salte cashewnøtter i denne så beklager alle nøtteallergikere, her må dere styre unna. 🙁 Men for dere som tåler nøtter så er det bare å kose seg. 🙂 Jeg har brukt honning i denne-det går også ann å bruke lønnesirup men for dere som ikke tåler sukker så er honning tryggest.
Alt er puttet i en blender og trykket ned i en form, enkelt og lettvint. Putt bitene i et norgesglass med tett lokk og ha det i kjøleskapet. Her holder de seg lenge. 🙂 Variere med de nøttene du liker best, men de må helst være salte. Jeg drysset litt himalaya salt på toppen av sjokoladen før den stivnet-kun fordi jeg liker det salte blandet med det søte.
Sukkerfritt Peanøttsmør er det også i denne fudgen og det gir oss masse proteiner, fiber, vitaminer og mineraler. Råkakaoen bugner jo av antioksidanter og motvirker kreft, hjerte og karsykdommer, høyt kolesterol og diabetes. Supert ikke sant? 🙂 Så her er det bare å nyte hver bit med god samvittighet. 🙂
Dette trenger du til ca 21 biter:
- 1 boks med hvite bønner
- 3 ss råkakao
- 2-3 ss flytende honning
- 2 ss sukkerfritt peanøttsmør
- 140 gram sukkerfri sjokolade
- en god neve salt cashewnøtter
Sett sjokoladen i et vannbad til smelting. Kjør cashewnøttene i en blender, eller grovhakk de. Skyll bønnene og legg de i en blender sammen med kakao og honning. Bland så inn penøttsmøret.
Tilslutt blander du inn nesten alle nøttene som er hakket og halvparten av den smeltede sjokoladen, rør godt sammen.
Kle en form med litt plastfolie og trykk deigen nedi. hell over resten av den smeltede sjokoladen og strø over litt nøtter på toppen, og evt litt himalayasalt. 😉 . Settes kaldt i ca 1 time.
Når den er stivnet tar du den ut av formen og skjærer opp i så store/små biter du ønsker. Nytes.