Dette er en enkel og smakfull variant av chili con carne, her er det kyllingkjøttdeig som er brukt. Denne gryten er mager og sunn…dropp creme fresh hvis du vil ha den ennå sunnere. Jeg bruker creme fresh fordi smaken blir så rund og god. 😉
I tillegg så er det både kikerter og linser i gryten som gir oss masse proteiner, jern, kalsium og magnesium. Ved å spise linser forhindrer man forstoppelse, blodsukkeret senkes, de hjelper deg med å bygge muskelmasse og de beskytter nervesystemet vårt og gir oss masse antioksidanter. Supert, ikke sant? 🙂
Her kan du servere gryten med en god salat eller godt brød/hvitløksbrød til. Eller spise den “bar”. Kjapp å lage er det også, 20 minutter tar det og det har du vel tid til? 😉
Dette trenger du til 4 pers:
- 1 pakke med kyllingkjøttdeig
- 2 bokser hakkede tomater
- 1 boks kikerter
- 1 boks linser
- 2 gulrøtter
- 1 kinesisk hvitløk
- 1 rød chili
- 2 sjalottløk
- 3 ss tomatpure
- 1 buljongterning av kylling
- 1 1 /2 dl vann
- 1/2 boks creme fresh
- 3 ss provancekrydder eller tørket basilikum
- 3 ts paprikakrydder
- salt/pepper og evt litt chilikrydder
Begynn med å skjære gulrøtter i små biter, hvitløk, sjalottløk og chili finhakkes. (ta ut frøene av chilien hvis du ikke liker det så sterkt) og skyll linser og kikerter.
Brun kjøttdeigen med litt olje i en gryte, på slutten tilsetter du alle grønnsaker og lar det småputre 1-2 minutter. Tilsett tomatpure og stek i et minutt til.
Tilsett linser og kikerter, hakkede tomater, krydder, vann og buljongterning og la dette småkoke i 10 min.
Så tilsetter du en halv boks med creme fresh og lar det få et oppkok. Krydre med salt og pepper og smak til. Ønsker du den sterkere så bruk chilikrydder eller kajennepepper. Pynt med evt urter hvis du har det.
Da er det bare å nyte og kose seg. Server med brød eller salat til. Bon Apetite!