Denne kaken er helt sukkerfri og med en deilig topping med valnøtter i sjokoladekremen. Det er alltid greit å kunne ha en oppskrift på sukkerfri kake. 🙂 Og denne er kjempegod! 🙂
Jeg har brukt speltmel i denne men bruk gjerne hvetemel hvis du tåler det. Og kan du spise sukker så kan du lage den med sukker. Det er jo alltid det beste. 😉 Jeg brukte sukrinmelis og en sukkererstatning som minner litt om sukrin gold. Bruk gjerne sukrin gold hvis du har det.
Sukkerfri kake er ikke vanskelig slik mange tror. Men det er selvfølgelig en fordel å ha kjøpt inn sukkererstatning, sukkerfri sjokolade mm på forhånd. For de som ønsker å kutte ned litt på sukkeret ift autoimmune sykdommer, vekt osv er dette et flott alternativ til en søt vanlig kake m sukker. Å spise kake med litt bedre samvittighet nå i januar er vel heller ikke så dumt? 😉
Lag kaken til en bursdag, venninnekveld, i et middagsselskap eller bare lag den til kos til helgen. Men OBS: Er det noen med nøtteallergi så må de holde seg unna, lag da heller sjokolade toppingen med feks nonstop på toppen eller kokos. 🙂
Denne kaken skal jeg fryse ned halvparten av så har jeg noe godt på lur til en annen dag når noen av oss er fysne. 😉
Dette trenger du til en rund kake:
- 5 egg
- 4 ss sukrin melis
- 4 ss sukrin gold (jeg brukte norsweet sin)
- 140 gram siktet speltmel/hvetemel
- 2 ss bakepulver
- 70 gram sukkerfri mørk sjokolade
- 100 gram meierismør
- 2 ss sterk kaffe
Topping:
- 2 dl kremfløte
- 3 ss fibersirup
- 100-120 gram mørk sukkerfri sjokolade
- 1 dl valnøtter hakket
Begynn med å smelte smør, sjokolade og sterk kaffe i et vannbad. Pisk eggene sammen med sukrinmelis og sukrin gold til eggedosis. man må piske litt ekstra da sukkerfritt bruker å ta noe lengre tid… tilsett siktet bakepulver og mel vekselsvis med den flytende sjokolade blandingen. Rør forsiktig med en slikkepott.
Så smører du en form ca 26 cm og heller røren i. Stekes på 180 grader med under og over varme i ca 45 min.
Når kaken er tatt ut og avkjøles så hakker du valnøttene og heller 2 dl fløte i en kjele og koker opp sammen med fibersirup. Rør mens det småkoker en 7-8 minutter. Ta kjelen av varmen og tilsett sjokolade og nøtter og bland godt.
Bre over fyller og sett gjerne kaken et kvarter ca i kjøleskapet slik at fyllet stivner.
Da er det bare å nyte og kose seg! 🙂