1-2-3 Fiskegrateng

Nytt år, ny start og nye middager. 🙂 Her har jeg laget en rask og supergod fiskegrateng. Denne er sunn og gir deg masse gode proteiner, vitaminer og mineraler. Her får du også i deg B12 vitaminer som er superviktig for blodcellene våre og nervesystemet, samtidig som det har en positiv effekt på hjernen vår b.la.

Så sett av en liten halvtime og klapp deg selv på skulderen når middagen står på bordet. Dette vil kroppen din juble for.

Jeg serverte fiskegratengen med en enkel råkostsalat, dvs kun revne gulrøtter og saften av en halv sitron blandet i. Superfriskt og godt!

Fiskegratengen har ikke makaroni men purreløk i, det gir en frisk og god smak. Her er det potetmos som dominerer og torsken blir blandet i rå. Enkelt og smart! 😉 Potetene kan du skrelle før koking, jeg bruker de med lyst skall og skreller de ikke, kun vasker de. Enkelt. 😉

Jeg kjørte litt tørt brød og cornflakes i en blender så ble det fin topping..det gjør toppingen så utrolig crispy og god. Her kan du også bruke brødrasp/griljermel…eller så trenger man ikke å ha noe på toppen men det gjør fiskegratengen så sprø og god hvis du har det på. Det hever smaken et hakk.

Dette trenger du til 4 pers:

  • 420 -450 gram torskefilet
  • 1/2 purreløk
  • 600 gram poteter til potetmos
  • 500 gram smør til potetstappen
  • 6 ss knuste cornflakes/griljermel/brødrasp
  • 2 ss smeltet smør til brødraspen
  • 3-4 gulrøtter til råkost
  • Saften av 1/2 sitron

Start med å sette på poteter til koking. Tin torsken i kaldt vann hvis den er frossen. Riv gulrøttene og bland med saften av en halv sitron, rens og kutt purreløk i små biter.

Når potetene er kokt moser du de og tilsetter smør, litt salt og pepper. Skjær torsken i biter og bland purreløk og torskebiter i potetmosen.

Smelt 2 ss smør og bland det i cornflakes/brødraspen. Smør en ildfast form og tilsett fiskegratengen.

Strø over brødraspen og stek fiskegratengen på 210 grader varmluft ca 18 minutter.

Da er det bare å si VELBEKOMME! 🙂 Kos deg.

-Reklame-