Sashimi med Ponzu saus og mangosalat

Dette er en favoritt som lages ofte hjemme. Sunt og godt med nydelige smaker som smelter i munnen, helt fantastisk! 🙂 Lett å lage samtidig som det smaker himmelskt! Nå som julen nærmer seg og vi skal innta mengder med fet mat tyr jeg ofte til litt lettere mat for å variere. Dette er festmat deluxe! 🙂

Chili, ingefær, koriander er dominerende smaker i Ponzu sausen. Dette helles over Salmalaksen idet du spiser og BANG så eksploderer smakene i munnen på deg. 😉 Jeg vil aldri slutte å spise når jeg spiser dette, har du ikke laget dette før så er det på tide. Sett av 10-12 minutter og maten er klar.

Husk at ved å spise denne laksen så får du i deg masse omega 3 fettsyrer, jod, selen og vitamin D. Hurra vil kroppen din si 🙂 Samtidig som ingefæren demper betennelser, lindrer kvalme og migrene, tarmfloraen din blir styrket og blodtrykket bedret. Hva venter du på, sett igang og spis denne retten og kos deg max!! 🙂

Dette trenger du til 2 pers:

Til Ponzu sausen:

  • 300 gram Salmalaks/lakseloin
  • 3 vårløk
  • 1/2 rød chili
  • 1/2 mango
  • 1 avocado
  • en neve med fersk koriander
  • 1 ss fetaost
  • evt sesamfrø til laksen ved servering (ikke nødvendig)

Til Ponzu sausen:

  • 1/2 rød chili
  • 1/2 liten kinesisk hvitløk (eller 1 stort fedd)
  • 1 god ss fersk ingefær
  • 1 ss flytende honning
  • saften av 1/2 lime
  • 1 dl soyasaus
  • 1 ts hvitvinseddik(kan sløyfes, kun for å runde smaken)
  • en neve koriander

Begynn med å lage sausen. Finhakk chili, hvitløk, fersk ingefær og fersk koriander.

Så blander du soyasaus, honning og saften av lime i en skål. Har du hvitvinseddik så tilsett ca 1 ts, men ikke nødvendig. Bland dette sammen med det du har finhakket, smak til og sett til side.

Skjær mango og avocado i terninger, finhakk resten av chilien og skjær vårløk i ringer. (Spar litt vårløk til å drysse over laksen tilslutt.) Plukk en god neve med koriander og bland i en skål. Tilslutt liker jeg og ta en ss med fetaost i salaten, dette er ikke nødvendig.

Så gjenstår det bare å skjære laksen i fine skiver og legge på et fat. Strø gjerne litt sesamfrø over hvis du har det, og dryss litt vårløk over.

Da er det bare å nyte og kose seg!!! Husk å helle mye av den deilige sausen over fisken når du spiser. 🙂 Bon Apetite! 🙂

-Reklame-