En deilig Gulasj gryte varmer godt nå på vinteren. Her har jeg laget en enkel og lettvint versjon som tar svært kort tid å lage, samtidig som den er utrolig god! 🙂
Her bruker du grønnsaker som du har tilgjengelig og kanskje begynner å henge litt med hodet. Jeg brukte stangselleri, paprika og gulrot. Poteter er også fint å putte i denne gryten hvis du har det liggende.
Jeg hadde en pakke med kyllingkjøttdeig som jeg brukte istedet for oksekjøtt som er vanlig. Fordelen med kjøttdeig er at det krever ingen koketid, kun steking og vips så er det ferdig. 😉
Servere denne gryten med et deilig brød til.
Dette trenger du:
- 400 gram kyllingkjøttdeig
- 1 gul løk
- 1 kinesisk hvitløk
- 1 paprika
- 1-2 gulrot
- 2 selleristenger
- 1/2 purrreløk
- 2 hønse/kyllingbuljongterninger
- 1 liter vann
- 3 ss tomatpure
- 3 ss paprika
- salt/pepper
Start med å kutte alle grønnsaker i biter og finhakk løk og hvitløk.
Stek hvitløk og løk i et par minutter i litt olje til løken blir blank, så tilsetter du kjøttdeigen og steker til den blir ferdig stekt.
Så tilsetter du alle grønnsakene, unntatt purreløken, den skal i rett før servering.
Tilsett tomatpure og paprikakrydder og la det surre et minutt sammen med grønnsakene. Hell på vann og buljongterninger og la gryten småkoke i ca 15 minutter.
Tilsett purreløken og smak til med salt og pepper tilslutt. Da er det bare å nyte en rykende varm og god Gulasj. 🙂