Deilig formkake med frisk smak av Lime! Nam 🙂 Her har jeg også sniket inn 2-3 ts med chiafrø så kaken får litt crunch når du tygger. Utrolig godt! Denne kaken passer til all slags anledning, bursdag, dugnad, syklubb, helgekos eller hva med å lage til en god venninne?
Chiafrø er supersunne og utrolig rike på omega 3 og 6 fettsyrer og inneholder mye proteiner og kalsium. Visste du at 2 skjeer chiafrø har et kalsiuminnhold som tilsvarer flere glass med melk? Frøene har også mer omega 3 enn laksefilet og 30 % mer antioksidanter enn blåbær!! 🙂 Wow, for et superfrø, bare å putte det inn i kostholdet ditt. 🙂
Over til kaken…jeg lagde denne med kokosblomst sukker – kun fordi det var det sukkeret jeg hadde tilgjengelig. Lag gjerne med vanlig sukker. Jeg har også brukt gryr i kaken, det er som sagt plantebasert og melkefritt, laget på kokos og raps. Her kan heller du bruke vanlig kremfløte hvis du feks tåler det. Kaken er enkel å lage men må stå i stekeovnen ca 50 min, ikke varmluft. MEN den er verdt å vente på for maken til saftig og frisk kake skal du lete lenge etter. 🙂 Denne er ypperlig å fryse også… Nydelig kake til kaffekoppen.
Dette trenger du:
- 200 gram mykt meierismør
- 180 gram sukker
- 3 egg
- 170 gram hvetemel
- 1 ts bakepulver
- 2-3 ts chia frø
- en “klype” himalayasalt
- 1 dl gryr (eller kremfløte)
- 2 lime (skallet og saften)
- melis til topping/glasur
Start med å piske smør og sukker luftig. Tilsett egg, et om gangen. Så rører du forsiktig inn siktet mel med bakepulver og salt med en slikkepott.
Vask limene og riv de, alt det grønne i en skål, også klemmer du all saften ut av de og tilsetter i røren.
Så tilslutt tilsetter du 1 dl gryr og chia frø. Rør sammen.
Kle en brødform med bakepapir og hell i røren. Steks ved 175 gr, (ikke varmluft), ca 50 min.
Etter steking lar du kaken avkjøle seg i formen….imens blander du ut melis med vann.
Da er det bare å smøre melisglasur over og evt pynte med spiselige blomster, kokos eller noe annet godt du liker. Kok deg en god kopp kaffe og husk : NYT!!! 😉