Ovnsbakte grønnsaker med fetaost

Ovnsbakte grønnsaker er en av mine favoritter til all slags middag. Her har jeg gjort en vri på grønnsakene og latt de få besøk av en deilig fetaost med litt olivenolje og sitron. Og for noen deilige smaker det ble! 🙂 Jeg hadde ovnsstekte kyllinglår til middag og med disse feta bakte grønnsakene trengte jeg ikke noe mer tilbehør. Grønnsakene ligger i en slags saus så her får du alt i ett, genialt og veldig smakfullt. Disse grønnsakene smaker perfekt til biff, laks, svin og alt av kyllingretter.

Her bruker du de grønnsakene du tåler og har tilgjengelig. Det viktigste er en boks med cherrytomater og fetaosten for å få den deilige kremete sausen. Jeg drysset tørket oregano over fetaosten før steking sammen med litt salt og pepper. Akkurat slik jeg gjør med fetaosten når jeg spiser gresk salat. 😉

Når formen har stått i ovnen i ca 30 min så husk og røre ost godt sammen med grønnsakene, da får du den deilige kremete sausen. Bær over meg for at det ikke er eksakte mengder her…alt ble veldig impulsivt laget. 😉

Du trenger:

  • 1 fetaost i blokk
  • 1 boks cherrytomater
  • 1/2 kinesisk hvitløk
  • 1/2 squash
  • 1/2 rødløk
  • 1/4 søtpotet
  • 1/4 kålrot
  • noen buketter brokkoli
  • 1 god neve med fersk spinat
  • 3 ss olivenolje til å ringle over
  • saften fra 1/2 sitron
  • tørket oregano/salt/pepper

Skjær grønnsakene i passende biter, hvitløk finhakkes og tomatene skal være hele. Legg alt i en ildfast form og legg fetaosten på toppen, ringle over olje, sitron og krydder.

Settes i ovnen på 200 grader varmluft og “bakes” ca 30 min.

Da er det bare å nyte til den middagen du skal ha. Kos deg, håper det smaker. 🙂

-Reklame-