Ja du leste riktig, sjokoladekake MED SØTPOTET! 😉 Dette er en typisk kalt “sunnere” sjokoladekake og den blir veldig saftig nettopp grunnet søtpoteten. Jeg har valgt å lage denne sukkerfri, men bruk gjerne vanlig sukker hvis du vil det. Jeg brukte en sukkererstatning.
Her er det også råkakao, kokosraps smør og vaniljedråper. Har du ikke dråpene så bare sløyfe det. Har du heller ikke kokosraps så bruk meierismør og det samme gjelder råkakaoen. Frys gjerne halve kaken hvis du ikke klare å bli spise opp alt med det samme ( 😉 ) så har du noe å glede deg til en annen dag du er fysen på noe godt. Jeg dysset kokos på toppen, det kan du selvsagt droppe. Men smeltet sjokolade MÅ du ha på. 😉
Søtpoteten bugner av betakaroten, som igjen gir deg A vitamin. Den inneholder også mye fiber, jern og C,E Vitaminer. Den gir deg masse energi og reduserer blodtrykket. Flott ikke sant? 🙂 Og ved å tilsette denne i en sjokoladekake så får du i deg masse som er bra for kroppen din samtidig som du spiser noe som er såå godt!! 😉 Lett å lage er den også så her kommer oppskriften:
Dette trenger du til en liten kake, ca 16 biter:
- 1 stor søtpotet (ca 450 gram)
- 150 gram havregryn
- 4 ss smeltet kokosraps smør
- 4 ss råkakako
- 1 ts bakepulver
- 80 gram sukkererstatning, (feks finesse el stevia mm..)
- 10 dråper med vanilje (kan sløyfes)
- litt himalayasalt
- 3 egg
- 1-2 plater med sukkerfri mørk sjokolade
Begynn med å skrelle søtpoteten og del den i små biter. Kjør den i en blender til en masse.
Tilsett resten, untatt egg og sjokoladeplaten, og kjør til en deig. Så tilsetter du eggene tilslutt og rører alt til en fin deig.
Så kler du en liten rund eller firkantet form med bakepapir og heller røren i. Den skal stekes ved 180 grader 25-30 min.
Når den er ferdig stekt smelter du litt sjokolade i et vannbad. Bre over kaken når den er litt avkjølt og feks dryss kokos på hvis du har det.
Sett gjerne kaldt en liten stund for at sjokoladen skal stivne litt. Da er det bare å nyyyte og kose seg med god samvittighet. 🙂 Håper det smaker. 🙂