Enkel og lettvint middag med gode smaker. 🙂 Grønnsaksstaver er jo så utrolig sunt og smakfullt, bruk dette istedenfor feks pommes frittes. Her har jeg brukt stavene sammen med strimlet svin som er kamuflert i paprika og med en digg chilidip til. Veldig lettvint og veldig smakfult. Mager middag som du sikkert lager flere ganger. 😉
Chilidippen er laget med gresk yoghurt og chilisaus. Har du en airfryer så stek grønnsaksstavene i den, da blir de crispy og gode. Jeg stekte de i stekeovnen, de ble sprø men de måtte stå i ca 25 min.
Kutt opp stavene på forhånd så er resten gjort i en fei.
Dette trenger du til 4 pers:
- 500 gram strimlet svinekjøtt
- 4 gulrøtter
- 1/2 sellerirot
- 1/2 liten kålrot
- saften av 1 sitron
- rapsolje
- 3-4 ts med paprikapulver
- salt/pepper
Til chili dip:
- 3 dl gresk yoghurt
- 1/2 – 1 dl sweet chilisaus
Start med å blande chilidippen, samtidig setter du på ovnen til grønnsaksstavene på 180 gr varmluft.
Skjær grønnsakene i staver, legg de i en bolle og press ut saften av en sitron over, 1 ss rapsolje og salt og pepper, legg de på et stekebrett med bakepapir.
Stek stavene v 180 gr varmluft i ca 25 min eller i en airfryer. Mens de steker på slutten så blander du svinekjøttet med paprika, salt og pepper i en bolle og steker det i litt olje i en stekepanne til de er ferdige.
Da er det bare å nyte deilige sprøstekte grønnsaksstaver med svin i paprika med deilig chilidip til. 🙂 Håper det smaker. 🙂