Hel kylling som er ovnsstekt i gryte er en fantastisk enkel og velsmakende middag. Denne lager seg selv, bare ha alt oppi gryten, sett den i ovnen og den lager seg selv. Jeg elsker slike enkle middager. 🙂
Kyllingen blir så utrolig saftig og kraften som danner seg blir helt magisk god. Måltidet er sunt, magert og magevennlig, som passer både til en helgemiddag eller hvorfor ikke midt i uken 😉 Bruk de grønnsakene du tåler og har tilgjengelig. Kylling er som sagt magert å spise, det hvite kjøttet inneholder masse proteiner og gir deg både vitamin B3, B6, kalium og fosfor, selen og magnesium. Noe som immunforsvaret og skjelettet vårt blir glade for. 🙂
Jeg lot gryta stå i ovnen i ca 2 1/2 time, på 150 grader. Vil du ha den kjappere ferdig så øk temperaturen til 180 grader og den er ferdig etter ca 1 1/2 time. Viktig å la lokket være på gryta hele veien under stekingen, har du ikke lokk så pakk gryta godt inn med aluminiumsfolie.
Dette trenger du til 4 pers:
- 1 stor rå kylling
- 1 gul løk
- 1/2 rødløk
- 1/2 kålrot
- 1 persillerot
- 1 nepe
- 1 sellerirot
- 1/2 squash
- 3 kinesiske hvitløk
- ca 10 små poteter
- 1/2 dl vann
- 2 ss olivenolje til kyllingen
- ca 5 skiver av meierismør til kyllingen
- ferske urter(kan sløyfes)
- timian/oregano/basilikum/salt/pepper
Start med å skrelle og kutte grønnsaker i litt grove/rustikke biter. Potetene skal ha skallet på. Legg grønnsakene i bunnen av gryta og potetene oppå og tilsett litt vann.
Så legger du kyllingen oppå grønnsakene og gnir på olivenolje og div krydder. Tilslutt på toppen legger du noen skiver med meierismør og evt ferske urter.
Sett gryta inn i ovnen v 150 gr og sett på lokket. Gjør noe hyggelig mens maten ordner seg selv.
Er kyllingen litt blek når den er ferdig så sett på grillelementet i ovnen og ta av lokket og la stå noen minutter så den blir gylden.
Da håper jeg det smaker!! Nyt og kos deg 🙂