Torsk til middag er alltid godt og her kan du variere så utrolig mye. Det er lurt å få i seg hvit fisk hver uke.. Hvit fisk inneholder dobbelt så mye jod som det man finner i fet fisk, og opptil ni ganger så mye som det man finner i melk. 🙂 Dette gjør hvit fisk til en meget god kilde til jod. (Jod trenger vi for skjoldbruskkjertelens funksjon og regulering av stoffskiftet.) Jod er et essensielt mineral under svangerskapet, da det er nødvendig for normal utvikling av hjernen og nervesystemet. Sånn, da har jeg opplyst om det. 😉 Så spis mer hvit fisk. Det er utrolig sunt og godt!
Over til denne torsken. Her har jeg latt den få en “frakk” av bacon, noe som er supergodt og gir god salt smak til fisken. Jeg lagde en sellerimos til med sesongens grønnsaker. Og et enkelt persillesmør for de som ville ha en “saus” til. Enkelt og veldig godt!
Dette brukte jeg til 4 personer:
- 2 pakker med torskefileter, ca 6 torskestykker (bein og skinnfri)
- 12 skiver bacon
- 1 stor sellerirot
- meierismør til sellerimosen
- 2 gulrøtter
- 1 bunt fersk asparges
- 6 brokkolini
- salt/pepper
Start med å krydre torsken med bittelitt salt (husk at baconet er salt) og pepper. Surr 2 skiver rundt hver torskeskive.
Kok selleriebitene til det er mørt og “mosbar”.
Ha litt smør i en panne og stek fisken til baconet får litt farge. Legg torsken i en ildfast form og sett i ovnen på 160 grader ca 7 min…til du ser fisken flaker seg.
Når sellerien er ferdig kokt, mos den med godt med smør, salt og pepper.
Del gulrøttene i tynne skiver, skjær av den nederste delen av aspargesen. Brokkolinien deles i to. Kokes 1 minutt i lettsaltet vann.
Hvis du ønsker å lage persille smør så kok opp 1 dl vann, tilsett ca 70 gram meierismør og pisk godt. Tilsett en skvett sitronsaft i og hakket fersk persille. Enkelt og veldig godt!
Da er det bare å servere nydelig baconpakket torsk med nykokte grønnsaker, sellerimos og evt persillesmør til. Nyt og kos deg, håper det smaker. 🙂