Gratinert pasta med salsiccia pølse

Denne pastaretten er såå utrolig god og selvfølgelig lett å lage. Her bruker du ca 20 min på hele middagen. 🙂 Pølsen kjøpes rå og du klemmer ut små boller som du raskt steker i pannen før det blandes med pasta, ost og saus. Jeg tilsatte 2 fedd hakket hvitløk og 1/2 rød chili. Dette kan sløyfes og jeg har ikke tatt det med i listen over ingredienser.

Som dere kanskje har skjønt så er jeg en pastaelsker. 🙂 Og særlig når pastaretten blir gratinert i oven! 🙂 Det finnes ikke noe bedre. 😉 Her kan man servere med en enkel salat til men jeg synes smakene er så gode alene så jeg hadde ikke salat til. Pølsen kan du kjøpe feks hos slakteren eller på meny eller butikker med litt større utvalg. Rema 1000 kan også ha de. Får du ikke tak i pølsen så bruk fersk kjøttdeig av kylling eller svin som du krydrer godt og lager små boller av og steker.

Dette er supergod helgemiddag eller feks når venninnegjengen kommer på besøk. 🙂

Dette trenger du til 4 personer:

  • 400 gr pasta rigatoni
  • 3 rå salsiccia pølser ( eller bruk 300 gr kjøttdeig av svin)
  • 1 glass med ferdig tomatsaus ( 350-400 gr)
  • 125 gram fersk spinat
  • 1 pose med ferdig revet parmesan
  • 1 fersk mozarella ost
  • 1 neve med bladpersille til topping etter steking (kan sløyfes)
  • salt/nykvernet pepper

Slik gjør du det:

Sett pastaen til koking etter anvisningen på pakken, med litt salt i vannet. Mens pastaen koker klemmer du ut små boller av pølsen og steker de raskt i pannen. (Jeg hadde også litt hvitløk og chili i pannen samtidig, emn det er ikke nødvendig.) Samtidig setter du stekeovnen på 250 grader varmluft.

Når bollene er stekt så slå ned varmen i pannen og tilsett all spinat. Rør litt slik at den faller litt sammen. Tilsett tomatsausen og smak til med salt og pepper.

Når pastaen er ferdig kokt sil av vannet og tilsett i pannen med tomatsausen. Rør godt rundt. Så tilsetter du parmesan osten og blander godt før du har alt over i en ildfast form.

Del opp mozarella osten i skiver og bre utover på toppen og sett formen inn i ovnen. la den stå ca 7 min, den skal bli gylden og fin på toppen.

Før servering strør du evt litt bladpersille på toppen.

Da er det bare å kose seg!!! Jeg elsker å ringle litt olivenolje over på toppen før servering sammen med litt ekstra kvernet pepper. Håper det smaker. 🙂

-Reklame-