Wok med Teriyaki laks

Laks til middag er så enkel og så godt. Ja jeg vet at det kanskje er litt i overkant mange oppskrifter her med laks… 😉 Men det er jo såå enkelt og såå godt!

Jeg liker at det er uendelige varianter man kan lage av laks eller ørret og alt smaker godt. Her kan du selvfølgelig bytte ut laksen med feks kylling hvis du vil prøve en annen vri. Er det kresne barn i huset så hjelper det masse at det er eggnudler i retten…og med teriyaki sausen på laksen blir fisken “kamuflert” i smaken. Utrolig godt!! 🙂

Retten er stappfull av masse gode vitaminer, antioksidanter og gode næringsmidler som kroppen din vil juble for. Er det noen grønnsaker du ikke tåler så erstatt det med grønnsaker du tåler og kan spise. Her er ingenting feil.

Kutter du opp alle grønnsaker på forhånd vil det ta deg 10 min å tilberede middagen. Sausen kjøpte jeg ferdig, enkelt og lettvint. Legg laksebitene i teriyaki sausen og begynne og kutte resten. Så er det bare å steke raskt etterpå mens eggnudlene koker. Og det har du vel tid til? 🙂

Dette trenger du til 4 pers:

  • 500 gram laksefilet eller ørretfilet uten skinn
  • 1 pakke eggnudler, 200 gram
  • 1 rød stor paprika
  • 1 gul stor paprika
  • 1/2 rødløk
  • 1 neve med sukkererter
  • 1/2 stor kinesisk hvitløk
  • 1 stør rød chili
  • 1 bit fersk ingefær, (ca 1 ss ferdig opphakket)
  • 3-4 vårløk
  • 4 ss teriyaki saus til å marinere laksen i
  • litt sesamfrø til å drysse på laksen tilslutt
  • salt/pepper og evt mer teriyakisaus over retten tilslutt hvis ønskelig

Slik gjør du:

Del laksen/ørreten i passende porsjonsbiter og legg i en form med ca 4 ss teriyakisaus over.

Mens den marinerer seg så finhakker du hvitløk, chili og ingefær. Paprika og rødløk deles i tynne strimler, sukkerertene deles på langs og vårløken skjæres på skrått.

Når fisken har ligget ca 20-25 min steker du den på middels varme i litt olje ca 2-3 min på hver side. (La restene av sausen ligge igjen i formen, det kan du helle over retten tilslutt når den er ferdig.) Krydre med litt salt og pepper. Legg til sides når den er stekt på et fat med feks lokk over så den holder seg varm.

Sett på eggnudlene til koking. Så freser du alle grønnsakene med litt olje i en panne i ca 2-3 minutter, De skal være sprø så ikke overstek for mye.

Når eggnudlene er ferdig kokt etter 5 minutter siler du av og har de i stekepannen med grønnsakene. Bland forsiktig og krydre litt med salt og pepper. Hell over restene fra teriyaki sausen som fisken lå i så får du brukt det opp. Tilsett evt mer fra teriyaki glasset hvis du vil ha litt til.

Tilslutt legges laksen på toppen og dryss evt litt sesamfrø over tilslutt. Da er det bare å nyte og kose seg! 🙂

-Reklame-