Denne middagen brukte jeg 15 min på å lage!! Så det har du vel tid til hvis du går rundt og tenker på laks til middag. 😉 Jeg serverte denne laksepannen med kokt basmati ris til. Supergod sommer middag!
I denne pannen er det deilig salmalaks, appelsin og mango, vårløk, chili og creme fresh. Fresht og utrolig godt! 🙂 Laks inneholder de viktige fettsyrene Omega 3, vitamin D, vitamin B12, selen og Jod. Så dette er JA mat.
Salmalaksen trenger ikke steke/koke lenge, det er fint å ha en litt rød kjerne inni, da er den aller best. Så stek heller litt for lite enn for mye. Jeg har brukt deilig mango og appelsin i pannen, det er utrolig friskt og godt sammen med laksen. Tåler du ikke sitrus så bruk en annen frukt eller en grønnsak du tåler.
Kutt opp alt på forhånd, sett på ris og lag creme fresh blandingen og vips så er middagen klar og du kan kose deg. 🙂
Dette trenger du til ca 3 pers:
- Ca 600 gram salmalaks
- 2 appelsiner
- 1/2 sitron
- 1/2 mango
- 3-4 vårløk
- to små eller 1 stor chili
- 1 boks creme fresh
- 3 ss soyasaus
- 2 ss flyternde honning
- evt litt pepper til fisken
- kokt ris
Start med å sette på risen, den skal koke i 15 min. Skrell og skjær en appelsin i skiver, en halv mango i skiver, en vårløk vårløk i tynne remser. Laksen skjærer du i passende stykker.
Så skjærer du resten av vårløken i ringer og finhakker chili. Bland dette i en bolle med creme fresh. Klem saften av en appelsin oppi og en halv sitron. Tilsett soyasaus og honning. Bland med en visp.
Ha litt smør i en dyp stekepanne og legg laksen i. Peppre litt hvis du ønsker og stek den på middels varme i ca 1 og 1/2 minutt på hver side. Jeg dryppet litt soyasaus på laksen under steking, da slipper du å bruke salt.
Når laksen har stekt like lenge på hver side heller du creme fresh blandingen over og la det småkoke i ca 3 min.
Legg på appelsinskiver, mango og purreløk i pannen med laksen. Server med nykokt ris!
Da er det ferdig til å nytes! 🙂 Håper det smaker. 🙂