Denne fiskesuppen er veldig enkel å lage og smaker utrolig godt! Her kan du pimpe den med feks blåskjell og reker på toppen hvis du vil og tåler det…eller bare lag den sånn jeg har gjort. Enkelt og veldig smakfullt. 🙂
Jeg bruker hvitvin i denne som reduseres, dvs den koker godt inn til væsken er nesten borte.. Det gir en veldig god smak til suppen. Å redusere tar ca 10-12 minutter alt ettersom hvor mye du har kokeplaten på. Jeg bruker middels varme og da tar det ca 12 min. Har du ikke hvitvin går det fint å bruke feks en god eplejuice.
Når jeg spiser reker koker jeg ofte suppe kraft på rekeskallene med litt løk, gulrot og hvitløk i. Det blir en utrolig god kraft til feks fiskesuppe. MEN husk på at hvis det er noen skalldyr allergikere som skal spise suppen så bruk for all del ikke rekekraften. Jeg har en datter som ikke tåler reker og derfor ble denne fiskesuppen laget med fiskebuljongterning. Funket like bra og datteren min kunne spise suppen som oss. 🙂
Salmalaks er utrolig godt i suppen, men pass på og IKKE kok den. Laksen skal bare slippes oppi suppen rett ved servering slik at fisken varmes. Jeg brukte persillerot, sellerirot, gulrot og brokoli. Bruk de grønnsakene du har og tåler. Her er ingenting feil. 😉 Server med ferske rundstykker og nyt!!
Dette trenger du til ca 4 pers:
- 360-400 gram salma laks
- 2 sjalottløk
- 1 kinesisk hvitløk
- 1 bit fersk ingefær (ca1 ss ferdig kuttet)
- 2 gulrøtter
- 2 små persillerøtter
- 1 bit sellerirot
- litt brokoli
- 3 dl kremfløte eller gryr
- 2 dl hvitvin
- 5 1/2 dl vann og 3 fiskebuljongterninger
- litt sitronsaft
- salt/pepper og evt litt ferske urter
Finhakk løk, ingefær og hvitløk, skjær resten av grønnsakene i små firkanter, plukk små buketter av brokolien og skjær salma laksen i passende biter.
Smelt 1 god ss med smør i en kjele og la sjalottløk, hvitløk og ingefær småputre til løken er myk. Tilsett hvitvinen og la den småkoke til den er redusert til ca halvparten. Du ser at væsken blir borte….
Så tilsetter du vann, buljongterninger, fløte og alle grønnsakene, unntatt brokolien. Den skal i tilslutt med laksen. Kok opp og la småkoke ca 8-9 min. Smak til med salt og pepper og litt sitronsaft.
Når grønnsakene er møre tilsetter du litt sitronsaft, salt og pepper og brokkolien. Smak til. Ønsker du en fyldigere suppe tilsetter du litt maizenna. Da er det bare å tilsette laksen i suppen idet du serverer den og dryss på med evt litt urter.
Da er det bare å nyte og kose seg! Håper det smaker. 🙂