Enkle grillspyd

Nå som sommeren er rett rundt hjørnet så er grillen flittig i bruk. Deilig å tilberede måltidene ute og spise i friluft igjen. 🙂 På grillen kan man legge alt man ønsker, alt fra pizza, grønnsaker, kjøtt, fisk, melon mm… Her er det kun fantasien som stopper deg.

Jeg liker litt enkle grillmiddager som ikke krever for mye jobb på forhånd. Da er grillspyd helt ypperlig. 😉 Ja du må tre det på spyd og skjære kjøtt/grønnsaker i biter men det er det verdt. Jeg bruker ofte en ferdig mariande i pose som jeg legger kjøttet i et par timer på forhånd så blir det saftig og godt. Lag gjerne et marinade selv. Da er ofte honning, olivenolje, sitronsaft, hvitløk, chili og ferske urter kjempegodt. Spydene griller jeg i ca 10-12 minutter, jeg snur de ofte slik at de blir likt grillet overalt.

Denne gangen brukte jeg kylling lårfilet og pølser sammen med fersk ananas, paprika, rødløk og squash. Kjempegodt! Jeg hadde marinerte poteter som tilbehør, salat og aioli. Enkelt og utrolig godt! Bruk de grønnsakene du har og tåler og det kjøttet du liker, eller lag kun vegetar grillspyd. 🙂

Dette trenger du til 8 spyd:

  • Grillspyd
  • 1/2 squash
  • 1/2 rødløk
  • 1/2 rød paprika
  • biter av en fersk ananas
  • et par pølser
  • ca 500 gram kylling
  • (evt en pakke grill marinade for kylling)
  • krydder

Legg trespydene i vann, de skal bli vætet godt slik at de ikke brenner på grillen. 😉 Skjær kylling, pølser og grønnsaker og ananas i passende biter. Tre kjøtt og grønnsaker på spydene, krydre evt hvis du ønsker det. varm opp grillen til 200 gr og legg spydene på grillen. Grilles til de er gyldne og kyllingen gjennomstekt. Server feks med marinerte poteter, salat og aioli. 🙂

Husk å nyte mens du spiser! 🙂

-Reklame-