Elggryte

Elgkjøtt er noe av det magreste og sunneste kjøttet du kan spise. Det er en god kilde til både B vitaminer, jern, sink og kalium. Og det inneholder masse proteiner. Flott eller hva? 🙂 Jeg lager ofte middager med viltkjøtt, både rein, hjort, elg og rådyr. Utrolig mørt, magert og veldig smakfult kjøtt.

Denne gangen hadde jeg grytekjøtt i fryseren av elg og jeg lagde en enkel men utrolig god elggryte. Jeg brukte de grønnsakene jeg hadde i kjøla og tilsatte fløte i gryten på slutten. Tåler du ikke kremfløte så kanskje du tåler gryr? Det er kokos og raps og ikke et meieriprodukt.

Elggyten ble laget på en mandag – og JA er man livsnyter så er man livsnyter! 😉 Jeg synes at alle skal kunne unne seg den middagen man har lyst på, uavhengig om det er helg eller ikke. Vi må nyte livet mens vi kan. 🙂 Mange tror også kanskje at elggryte passer best på høsten men jeg skal innrømme og si at det smakte helt himmelskt på en vårdag også. 😉

Jeg puttet poteter i gryten og da ble alt i en gryte. Lettvint og greit.

Dette trenger du til 4 pers:

  • ca 800-900 gram elgkjøtt
  • 500 gram små poteter
  • 3 gulrøtter
  • 1/2 sellerirot
  • litt sjampinjong
  • 10 små stjerneløk
  • 150 gram bacon
  • 1 liter vann (evt viltkraft)
  • 2 oksebuljongterninger
  • 3 dl kremfløte/gryr
  • 3 laubærblader
  • salt/pepper/provancekrydder
  • (evt litt mazenna jevner hvis du vil tykne den)

Skjær elgkjøttet i grove biter, samme med baconet. Del grønnsakene i biter og skrell stjerneløken.

Ha smør i en varm gryte og brun elgkjøttet sammen med baconet. Krydre med salt og pepper og provancekrydder. Hell på vann og buljongterninger og kok opp, ca 45 min med lokket på.

Når kjøttet har kokt tilsetter du alle grønnsakene og fløte/gryr og poteter. La småkoke UTEN lokk i ca 30 min.

Når den er ferdig kokt kan du, hvis du øsnker, tilsette litt mazenna jevner hvis du vil ha den tykkere. Smak til med krydder og pynt med litt urter hvis du har det. 🙂

Da er det bare å nyte en deilig velsmakende elggryte, gjerne med en kraftig rødvin til og litt ripsgele eller tyttebær. 🙂 Håper det smaker!! 🙂

-Reklame-