Denne gryten er såå enkel å lage og i tillegg så smaker den utrolig godt!! 🙂 Her er det smaker fra deilige karibiske Jamaica som kommer frem. Helt nydelige smaker. Det er bare å drømme seg bort til lange hvite strender med reggae musikk. 🙂
Jeg har brukt svinekjøtt i denne men den er like god med kylling. Vil du lage den vegetar er det også veldig godt. 🙂 Jeg har også brukt brokkolini i gryten, en krysning mellom brokkoli og den asiatiske grønnsaken Gai Lan. Brokkolini skal spise med den lange stilken og inneholder mye vitamin C, folat, kalium og kostfiber. Den er kjempegod! 🙂
Server den gjerne med ris, couscous eller godt brød til. Kutt opp alle grønnsakene på forhånd så går resten utrolig lett. Er du ikke så glad i sterk mat så bruk litt mindre currypaste enn det som står.
Til ca 3 pers:
- 500 gram strimlet svinekjøtt
- 1 boks kokosmelk
- 1/2 glass grønn currypaste
- 1/2 fersk ananas i biter
- 2-300 gram brokkilini
- 1 pose sukkererter
- 1 rød chili
- 4 vårløk
- 1 kinesisk vårløk
- 1 stor sjalottløk
- 1 god bit med fersk ingefær
- evt litt saft fra en halv lime rett før servering
- 3 grådige t-skjeer med paprikapulver
- evt litt salt
Start med å kutte hvitløk, sjalottløk, chili og ingefær i små biter. Hakk vårløken i små biter, del sukkerertene på langs og skjær opp ananas i passende firkanter.
Sett på vann til koking av ris eller couscous hvis du skal ha det. Ha litt olje i en stekepanne og brun raskt svinekjøttet mens du krydrer godt med paprika krydder.. På slutten hiver du oppi sjalottløk, chili, ingefær og hvitløk og freser med et minutt. Sett til side i en kjele eller en skål.
Så freser du sukkerertene og brokkolini i ett minutt i samme stekepanne som du stekte svinekjøttet. Tilsett så svinekjøttet i samme pannen samtidig som du tar i currypaste. Rør det godt rundt og tilsett kokosmelken. Kok det opp.
Når den er kokt opp tilsetter du vårløken og den ferske ananasen, smak til med evt salt og saften av en halv lime. Server med ris/couscous til.