Sukkerfri Ostekake

Alle har vel smakt Oreokake? En deilig kjeksbunn kake, med kremost og sjokolademousse i lagene over? 🙂 Så utrolig deilig! En kake som passer perfekt til både bursdager, 17 mai, konfirmasjon eller bare som dessert når man har gode venner på middag.

Jeg tenkte jeg skulle lage en variant av denne kaken, helt uten sukker! 🙂 Da kan alle i familien her hjemme spise den – og gjett om den ble god! 🙂 Enkel å lage er den også så ikke fortvil. Her trengs ingen steking, kun pisking av krem og sjokolademousse’. 😉 Ja du må nok en tur på helsekost for å få tak i sukkerfri kjeks, eller bestill på nett. Men når du har fått det i hus så er det bare å sette i gang. Jeg fant ikke sukkerfrie oreokjeks denne gangen men cookies med sjokoladebiter funket som bare det.

Jeg brukte gryr som krem på kaken, kun fordi det var det jeg hadde tilgjengelig, men bruk gjerne vanlig kremfløte hvis du tåler det. Sukkerfri sjokolademousse kjøper jeg på kiwi. Lag gjerne kaken dagen i forveien, så får den “satt” seg skikkelig.

Dette trenger du til en kake:

  • ca 300-350 gram sukkerfri kjeks
  • 70 gram smeltet smør
  • 3 dl kremfløte eller gryr
  • ca 2 1/2 ss sukrinmelis
  • 200 gram philadelfia kremost
  • 1 pakke sukkerfri sjokolademousse
  • 2 dl lettmelk (til sjokolademoussen)
  • 150 gram sukkerfri mørk sjokolade, hakkes i biter til å blande i ostekremen
  • evt litt kakaonibs til topping(kan sløyfes eller bruk litt hakket mørk sukkerfri sjokolade)

Slik gjør du:

Start med å knuse kjeksene, legg de i en pose og hamre lett utenpå. Smelt smør og bland det med kjekssmulene. Trykk alt godt ned i en kakeform og sett i kjøleskapet så lenge.

Ta fløten ut av kjøleskapet og ha den i en bolle med sukrinmelis og philadelfiaost. Pisk alt godt sammen med en miksmaster til den er kremaktig og tykk. Hakk sukkerfri sjokolade og bland i kremen tilslutt før du brer alt over kjeksbunnen og setter kaldt tilbake i kjøleskapet, gjerne en times tid.

Kjenn at ostekremen er stivnet godt før du begynner og pisker ut sjokolademousse’en med melk, etter anvisning på pakken. Når du har pisket sjokolademousse’en ganske stiv heller du den tilslutt over ostekremen på kaken. Riv gjerne litt sjokolade på toppen, eller hvis du har litt kjeks igjen er det fint å strø med på toppen. Jeg brukte kakaonibs på toppen…men man trenger ikke ha noe på toppen heller. Like god uten. Sett kaldt i et par timer.

Da er det bare å nyte en deilig sukkerfri ostekake. 🙂 Håper det smaker! 🙂

-Reklame-