Ovnstekte kyllinglår

Kyllinglår/kyllingklubber stekt i ovnen er enkelt, billig og utrolig godt. Nydelig middag som passer når som helst. 🙂 Her kan man prøve forskjellige marinader på kyllingen for å få den smaken man ønsker. Denne gangen ble det en enkel honningmarinade med litt sting i. 😉 Blande ingrediensene sammen med litt olje og pensle på og la det ligge gjerne en liten stund før du steker de. De blir saftige og utrolig gode.

Som tilbehør er jo smaken som baken 😉 Jeg lagde ovnsstekte potetbåter, aioli og en god salat til. Bruk det du liker best. Kyllinglårene/klubbene kjøpte jeg på Rema 1000. 🙂 Pga honningen kan de bli litt godt stekt på toppen, dette gjør ingenting synes jeg. Ønsker du å ikke få de så godt stekt så legg over et bakepapir i ovnen når du har fått de gyldne nok.

Dette trenger du til 3-4 pers:

  • 2 pakker, 1 kg med kyllinglår/klubber
  • evt poteter
  • evt salat

Til marinaden:

  • 2 ss rapsolje
  • 2 ss flytende honning
  • 1 1/2 ss sriracha chilisaus
  • 1 ts paprikapulver
  • 1 ts malt pepper
  • 1/2 ts kajennepepper
  • 1/2 ts salt
  • 1 ts hvitløkspulver

Bland sammen alle ingredienser til marinaden i en skål og pensle på kyllingen.

Skal du ha poteter til så vask de og del de, pensle med olje og krydre. Sett inn alt i ovnen samtidig, 200 grader ca 30 min. Mens dette er i ovnen lager du evt en god salat og aioli til.

Nå er dette ferdig og middagen er klar. Nytes, kos deg:)

-Reklame-