Nå som solen skinner, været er varmt og sommeren er rett rundt hjørnet er det såå deilig med litt lettere middager. En god Pai med salat til er supergodt synes jeg og denne gangen har jeg laget en pai med en litt grovere bunn, perfekt som middagsmat med en god salat til. 🙂 I paien kan du være kreativ og bruke det du liker/tåler aller mest, her hadde jeg marinert kylling, fetaost og litt løk. Gode smaker. 🙂
Jeg brukte sammalt speltmel og det har et høyere proteininnhold enn vanlig hvete, du får også i deg magnesium, jern, kobber og sink. 🙂 Supert ikke sant. Tåler du ikke speltmel så bruk det melet du tåler.
Dette trenger du til en paibunn:
- 4 dl mel
- 125 gram meierismør
- 2 ss kaldt vann
Dette brukte jeg i paibunnen:
- 3 egg
- 3 dl kremfløte eller gryr
- 1/2 rødløk
- 4 vårløk
- 300-500 gram kylling i biter
- 1 pakke fetaost (ta bort oljen)
- litt revet ost
- provancekrydder
- pepper
Ha melet og smøret og vannet i en blender og kjør til en deigklump. Trykk den ut i en paiform, husk å kle kantene også. Sett kaldt i 30 min.
Når den er godt trykket ut i paiformen settes den kaldt i 30 min.
Hakk løken og brun kjapt kyllingen. Sett ovnen på 200 grader.
Ta paien ut av kjøleskapet og prikk bunnen med en gaffel. Pisk eggene med fløten og krydre.
Legg litt av osten i paiskallet, fordel løk, kylling og fetaost over. Tilslutt helles eggeblandingen over. Dryss litt ost på toppen. Stekes ca 35 min på 200 grader.
Hell i eggeblandingen Dryss på litt ost Klar til steking
Servere paien med en god salat til. 🙂 Husk: klarer du ikke å spise opp paien så er den supergod i matpakken eller til lunch dagen etter. Håper det smaker 🙂
Ferdig stekt og klar til å nytes!!!