Lam er så utrolig godt og spesielt i påsken er det en tradisjon å lage middager med lam. 🙂 Lammelår, lammestek, grillede lammekoteletter mm… Alt er så utrolig godt. 🙂 Denne gangen ble det en enkel men velsmakende lammegryte jeg lagde. Jeg serverte gryten med potetmos til.
Denne gryten skal stå og småkoke i ca en time. Ikke fortvil, gå deg en tur, rydd i hagen eller gjør noe gøy og vips så er gryten ferdig. 😉 Hakker du opp alle grønnsakene før du begynner så går alt kjapt. Jeg brukte lammebog som jeg kuttet i grove biter.
En nydelig rødvin passer perfekt til dette deilige måltidet.
Dette brukte jeg og passer til 4-5 porsjoner:
- ca 600-700 gram lammekjøtt
- 5 gulrøtter
- 1 persillerøt
- 1 stor kinesisk hvitløk
- 4 store sjalottløk
- 1 boks hakkede tomater
- 1 boks tomatbønner
- 3 laubærblad
- 3 ss balsamico
- 1 kjøttbuljonterning
- 6 dl vann
- litt fersk persille til å drysse over ved servering
Til potetmos:
- 8-900 gram poteter
- ca 1 1/2 dl melk
- 4 ss meierismør
- salt/pepper
Start med å kutte kjøttet i grove biter. Kull gulrot og persillerot i firkanter, finhakk hvitløk og skjær sjalottløk i grove biter.
Ta litt olje i en gryte og brune lammekjøttet. På slutten av bruningen tilsetter du sjalottløk og hvitløk og lar det frese med i ca 1 minutt. Tilsett gulrøtter og persillerot tilslutt og la det frese litt med i gryten. Krydre med salt og pepper.
Tilsett hakkede tomater, vann og buljongterning. Hiv oppi 3 laubærblader og la gryten koke opp og sett da på lav varme i en time. Imens koker du poteter og lager du ferdig potetmosen.
På slutten av koketiden har du oppi boksen med tomatbønner og balsamico. Smak til og se om du trenger mer salt/pepper. Er gryten for tynn så bruk litt maizenna for å jevne den. Server med potetmos og dryss på persille tilslutt.
Da er det bare å kose seg og nyyyte!!!! 🙂 Håper det smaker. 🙂
Gode smaker, God påske!