Lammegryte

Lam er så utrolig godt og spesielt i påsken er det en tradisjon å lage middager med lam. 🙂 Lammelår, lammestek, grillede lammekoteletter mm… Alt er så utrolig godt. 🙂 Denne gangen ble det en enkel men velsmakende lammegryte jeg lagde. Jeg serverte gryten med potetmos til.

Denne gryten skal stå og småkoke i ca en time. Ikke fortvil, gå deg en tur, rydd i hagen eller gjør noe gøy og vips så er gryten ferdig. 😉 Hakker du opp alle grønnsakene før du begynner så går alt kjapt. Jeg brukte lammebog som jeg kuttet i grove biter.

En nydelig rødvin passer perfekt til dette deilige måltidet.

Dette brukte jeg og passer til 4-5 porsjoner:

  • ca 600-700 gram lammekjøtt
  • 5 gulrøtter
  • 1 persillerøt
  • 1 stor kinesisk hvitløk
  • 4 store sjalottløk
  • 1 boks hakkede tomater
  • 1 boks tomatbønner
  • 3 laubærblad
  • 3 ss balsamico
  • 1 kjøttbuljonterning
  • 6 dl vann
  • litt fersk persille til å drysse over ved servering

Til potetmos:

  • 8-900 gram poteter
  • ca 1 1/2 dl melk
  • 4 ss meierismør
  • salt/pepper

Start med å kutte kjøttet i grove biter. Kull gulrot og persillerot i firkanter, finhakk hvitløk og skjær sjalottløk i grove biter.

Ta litt olje i en gryte og brune lammekjøttet. På slutten av bruningen tilsetter du sjalottløk og hvitløk og lar det frese med i ca 1 minutt. Tilsett gulrøtter og persillerot tilslutt og la det frese litt med i gryten. Krydre med salt og pepper.

Tilsett hakkede tomater, vann og buljongterning. Hiv oppi 3 laubærblader og la gryten koke opp og sett da på lav varme i en time. Imens koker du poteter og lager du ferdig potetmosen.

På slutten av koketiden har du oppi boksen med tomatbønner og balsamico. Smak til og se om du trenger mer salt/pepper. Er gryten for tynn så bruk litt maizenna for å jevne den. Server med potetmos og dryss på persille tilslutt.

Da er det bare å kose seg og nyyyte!!!! 🙂 Håper det smaker. 🙂

-Reklame-