Biff stroganoff er så utrolig godt og passer perfekt som helgemat, kos til jenteklubben eller som litt luksus i hverdagsmiddagen.
Jeg synes det er utrolig godt med potetmos til denne gryten men ris fungerer også perfekt. 🙂 Server gjerne med godt brød og en salat til, jeg hadde kun potetmos og det var egentlig nok for meg.
Grytekjøttet trenger å bli mørt derfor må du sette av ca 40 min småkoking. Men det er lurt å koke kjøttet ferdig feks dagen før, da er det lekende lett og kjapt å lage ferdig hele gryten. Mens kjøttet småkoker setter du feks potetene på kok og da er alt ferdig ca likt.
Dette trenger du til 4 pers:
- 500-600 gram grytekjøtt, storfe
- 120 gram bacon
- 1 stor gul løk
- 4 store sjampinjonger eller 8 små
- 1 kinesisk hvitløk
- 2 store gulrøtter
- 1 kjøttbuljong terning
- 5 dl vann
- 3 ss tomatpure
- 3 dl creme fresh
- 4 ss paprikakrydder
- salt/pepper
- evt litt fersk persille
- evt poteter til potetmos eller ris som tilbehør
Start med å skjære opp gulrøtter, sjampinjong og løk i små passende biter. Hvitløk finhakkes. Kjøttet skjæres i litt grove passende biter og bacon i små firkanter..
Smelt meierismør og olje i en gryte og brun kjøttet i flere omganger sammen med løken. Krydre kjøttet samtidig som du steker med salt, pepper og paprikapulver. Legg i en skål når du er ferdig. Helt på slutten av steketiden tilsettes hvitløken.
Så steker du bacon og sopp i samme gryten til det blir gyllent. Krydre med litt pepper. Tilsett gulrøttene, det stekte kjøttet og løken i gryten. Rør godt. Tilsett tomatpure’, vann og buljongterning. Kok opp og la småkoke ca 40 min til kjøttet er mørt.
Brun bacon og sopp Tilsett vann og buljongterning Tilsett tomatpure
Når kjøttet er kokt ferdig tilsetter du ca 3 dl creme fresh i gryten og rører godt. Smak til med krydder. Vil du ha gryten litt tykkere så bruk litt maizenna i gryten. Litt persille på toppen er fint.
creme fresh Litt persille er fint, nå er gryten klar.
Server med potetmos eller ris til. Da er det bare å nyte!! 😉 Velbekomme.
Kos deg.
Biff stroganoff med potetmos.