Biff stroganoff

Biff stroganoff er så utrolig godt og passer perfekt som helgemat, kos til jenteklubben eller som litt luksus i hverdagsmiddagen.

Jeg synes det er utrolig godt med potetmos til denne gryten men ris fungerer også perfekt. 🙂 Server gjerne med godt brød og en salat til, jeg hadde kun potetmos og det var egentlig nok for meg.

Grytekjøttet trenger å bli mørt derfor må du sette av ca 40 min småkoking. Men det er lurt å koke kjøttet ferdig feks dagen før, da er det lekende lett og kjapt å lage ferdig hele gryten. Mens kjøttet småkoker setter du feks potetene på kok og da er alt ferdig ca likt.

Dette trenger du til 4 pers:

  • 500-600 gram grytekjøtt, storfe
  • 120 gram bacon
  • 1 stor gul løk
  • 4 store sjampinjonger eller 8 små
  • 1 kinesisk hvitløk
  • 2 store gulrøtter
  • 1 kjøttbuljong terning
  • 5 dl vann
  • 3 ss tomatpure
  • 3 dl creme fresh
  • 4 ss paprikakrydder
  • salt/pepper
  • evt litt fersk persille
  • evt poteter til potetmos eller ris som tilbehør

Start med å skjære opp gulrøtter, sjampinjong og løk i små passende biter. Hvitløk finhakkes. Kjøttet skjæres i litt grove passende biter og bacon i små firkanter..

Smelt meierismør og olje i en gryte og brun kjøttet i flere omganger sammen med løken. Krydre kjøttet samtidig som du steker med salt, pepper og paprikapulver. Legg i en skål når du er ferdig. Helt på slutten av steketiden tilsettes hvitløken.

Så steker du bacon og sopp i samme gryten til det blir gyllent. Krydre med litt pepper. Tilsett gulrøttene, det stekte kjøttet og løken i gryten. Rør godt. Tilsett tomatpure’, vann og buljongterning. Kok opp og la småkoke ca 40 min til kjøttet er mørt.

Når kjøttet er kokt ferdig tilsetter du ca 3 dl creme fresh i gryten og rører godt. Smak til med krydder. Vil du ha gryten litt tykkere så bruk litt maizenna i gryten. Litt persille på toppen er fint.

Server med potetmos eller ris til. Da er det bare å nyte!! 😉 Velbekomme.

-Reklame-