Deilig kyllingmiddag med smak av middelhavet. 🙂 Her er det både sitron, honning og timian som pensles på kyllingfileten. Og med en deilig grønnsaks ratatouille så smaker denne middagen som om du skulle sittet i middelhavet og spist med solen skinnende på deg. 🙂
En deilig kyllingmiddag som er enkel å lage men som passer gjerne som helgemat. Kutt opp alt på forhånd før du starter så går tilberedningen lekende lett.
Jeg brukte en airfryer til å steke potetene i. Har du ikke det så er det like godt å steke de i ovnen på 200 gr varmluft 35-40 minutter. Jeg lagde en aioli dip til potetene. Dette står ikke med i oppskriften. men lag det gjerne hvis du også er like glad i det som jeg er. 😉
Dette trenger du til 4 pers:
- 700 gram kyllingfilet
- 700 gram små poteter
- 1-2 paprika (jeg brukte en veldig stor)
- 1 squash
- 1/2 rødløk
- 1 kinesisk hvitløk
- 1 sitron
- 2 ss honning
- 1 ss olivenolje
- 1 neve fersk timian
- salt/pepper
Start med å kutte alle grønnsakene i små firkanter. Vask potetene og del de i to. Pensle potetene med olje og krydre med salt/pepper. Legg de i en ildfast form og inn i ovnen, 200 gr varmluft, ca 35-40 min.
Vask og del sitronen i to. Riv skallet av halve sitronen og bland med honning, et halv kinesisk fedd finhakket, olivenolje og en neve fersk timian og klem ut all saften av halve sitronen og bland godt. Ha i litt salt og pepper.
Del kyllingfiletene i to hvis de er store og brun de i stekepannen med olje og smør 1 minutt på hver side. Legg de i en ildfast form. pensle med all marinaden og sett de i ovnen v 200 gr ca 15 min.
Mens potetene og kyllingen er i ovnen steker du grønnsakene i litt olje i en stekepanne. Skru varmen ned etter du har frest de i 1-2 minutter og la de stå og småkoke på lav varme til resten er ferdig. på slutten skviser du saften fra den andre halve sitronen over, krydre med salt og pepper, litt fersk timian og gjerne 1 ts med sukker.
Da er det bare å ta ut kyllingen, poteter og server det med grønnsakene og evt litt aioli hvis du ønsker det. Håper det smaker!! 🙂