Lakselasagne

Lasagne med laks er både sunt, godt og veldig enkelt. Bytt ut den tradisjonelle lasagnen med kjøtt og erstatt det med laks. Smaken blir utrolig deilig. Og her har jeg puttet cottage cheese mellom lagene. Det hever smaken masse! 🙂 Jeg lagde en grønnsakssaus på rester av grønnsakene jeg hadde i kjøleskapet og puttet 2 bokser med hakkede tomater i. For at tomatsausen ikke skal bli litt “sur” så hadde jeg litt over en ss med sukrin i den og litt kremfløte. Dette kan sløyfes selvfølgelig.

Til servering lagde jeg en enkel salat, aioli og hvitløksbrød. En nydelig middag med masse gode smaker. Revet ost på toppen trenger man ikke – men er du glad i ost som meg så topp den med en lag nyrevet gulost.

Et tips når det gjelder lasagne er å la formen stå på benken etter steking i 10-12 min slik at den får “satt” seg. Da er den aller best. 🙂

Dette trenger du til 4 pers:

  • 500 g laksefilet
  • 1/2 squash
  • 1/2 rødløk
  • 1/2 rød paprika
  • 2 gulrøtter
  • 1 kinesisk hvitløk
  • 1/2-1 rød chili
  • 1 boks cottage cheese
  • 1-2 bokser hakkede tomater
  • Lasagneplater
  • salt/pepper/oregano
  • 1 ss sukker eller sukrin i tomatsausen
  • evt revet ost til topping
  • evt litt kremfløte i tomatsausen

Start med å hakke alle grønnsakene i like biter. Hvitløk og chili finhakkes. Laksen tar du skinnet av og deler den i biter og krydrer med salt/ pepper og evt sitronpepper eller fiskekrydder. Sett ovnen på 200 gr.

Ha litt olje i en stekepanne og fres alle grønnsakene i et par minutter mens du krydrer. Tilsett hakkede tomater og la småkoke 5 minutter. (Tilsett evt litt sukker og en klunk kremfløte hvis du har, det runder smaken på sausen.)

Finn en ildfast form. Begynn med et tynt lag med grønnsakssaus i bunnen, legg på lasagneplater, smør på cottage cheese og legg på halvparten av laksen. Gjenta og avslutt tilslutt med grønnsaksaus på toppen og evt revet ost.

Da er det bare å sette den inn i ovnen, 200 gr varmluft ca 25 min. Server med en deilig salat og aioli til. Håper det smaker. 🙂

-Reklame-