Har du frukt i kjøleskapet som ikke blir spist? Hakk den opp og lag en fruktsalat da vel. Frukt som blir hakket opp og lagt i en bolle blir oftere spist enn bare frukt som ligger fremme på benken eller i kjøla.
Min favoritt er selvfølgelig gresk og smaken tar meg tilbake til de greske øyer og middelhavet. 🙂
Jeg lager en fruktsalat av den frukten jeg har tilgjengelig, topper salaten med 3-4 ss tykk gresk youghurt naturell. (jeg kjøper den største boksen med gresk yoghurt) Så heller jeg over litt flytende deilig honning og valnøtter på toppen. Dette er skikkelig digg!!! 🙂 Noen ganger bruker jeg pistasje nøtter på toppen. Bruk de nøttene du har.
Den greske yoghurten er såå bra for tarmsystemet vårt. Her får du i deg proteiner, jod, B vitamin og kalsium. Frukten bidrar med bla masse C vitaminer og nøttene gir deg det sunne fettet og er en god kilde til jern. Flott ikke sant? 🙂
Dette brukte jeg i min fruktsalat:
- Blå og grønne steinfrie druer
- Appelsin
- Blåbær
- Melon
- Mango
- Ananas
- 3-4 ss yoghurt naturell
- litt flytende honning
- en neve pistasje eller valnøtter som topping
Da er det bare å skrelle frukt og hakke i vei. Lag gjerne en stor bolle som kan stå kaldt i kjøla. Da er det enkelt å ta seg en salat når man måtte ønske det.
Dette er JA mat!