Makaroni grateng

Denne middagen ble til etter en kikk i kjølerommet for å bruke opp rester før det var for sent. Jeg er jo en pasta elsker så jeg hadde bestemt meg på forhånd at dette skulle bli en reste-pasta grateng. Jeg hadde bare fullkorns makaroni men det er jo helt topp å ha i en grateng. 🙂

Litt spansk chorizo pølse måtte brukes opp og gamle egg. Jeg hadde ikke vanlig melk igjen, men havremelken fungerte helt topp. 🙂

I denne gratengen kan du feks bruke rester fra en kjøttmiddag, rester av pølser, skinkepålegg osv… Alt er lov. 😉 20 minutter i ovnen og vips er middagen ferdig. Helt topp!! 🙂

Dette brukte jeg i min reste makaroni grateng:

  • 400 gram fullkorns makaroni
  • 1 kinesisk hvitløk
  • 1/2 squash
  • 2 babygulrøtter
  • 1/2 bifftomat
  • 2 vårløk
  • 150-200 gram pølse, jeg brukte chorizo
  • 2 egg
  • 3 dl melk
  • 150 gram revet ost
  • salt/pepper

Sett ovnen på 200 gr og kok makaronien etter anvisning på pakken. Mens den koker hakker du grønnsakene og pølsen i biter.

Hell av vannet på makaronien når den er ferdigkokt. Fres grønnsakene og pølsen kjapt i en stekepanne mens du krydrer.

Hell makaronien i en ildfast form og tilsett grønnsakene og pølsen. Bland godt. Pisk egg og melk i en bolle og hell over. Rasp over så mye ost du har samvittighet til. Stekes i ca 20 min til den er gylden.

Gratengen er best hvis den får stå ca 12 minutter for å hvile etter du tar den ut av ovnen. Da er det bare å servere, godt med en salat til. 🙂 Bon Apetite’.

Håper det smaker.

-Reklame-